Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un inspector școlar a lăudat o școală ÎNCHISĂ de șapte ani
WhatsApp
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a declarat, într-o emisiune, la un post local de televiziune, că şcoala cu cei mai puţini elevi din judeţ este la Cerna Sat, o localitate din comuna Padeş, despre care autorităţile locale spun că a fost închisă în 2012.
Elevi

Şefa ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, a declarat, luni, în ziua deschiderii anului şcolar, într-o emisiune la un post local de televiziune, că în judeţ funcţionează o şcoală în care învaţă mai puţin de opt elevi.

„La Cerna Sat sunt mai puţini, acolo sunt sub...opt. Grija noastră este aceeaşi, chiar dacă este un copil, trebuie să avem grijă să meargă la şcoală, sigur că da, să înveţe şi el la fel ca şi ceilalţi, pentru că, până la urmă, ştiinţa de carte este cea care îl poate ridica şi îl poate scoate din zona respectivă, care este o zonă defavorizată la momentul acesta, este într-adevăr o zonă extrem de pitorească, Cerna Sat, care oferă oportunităţi din punct de vedere al turismului, dar în rest alte oportunităţi nu prea sunt", a spus Marcela Mrejeru în emisiune.

Primarul comunei Padeş, Serafim Antonie, a declarat, miercuri că şcoala din Cerna Sat, despre care vorbea şefa ISJ Gorj, a fost închisă din anul 2012.

„Am văzut şi eu. Nu am vrut să o contrazic pe doamna, nu mai există şcoala din 2012 cred. Nu mai este. Am scos-o de la învăţământ, am transformat-o în clădire socială din 2017", a precizat Serafim Antonie.

Contactată, Marcela Mrejeru a revenit asupra afirmaţiilor făcute la televizor. „Nu, acolo nu sunt. Acolo s-a închis. S-au mutat la Padeş, toţi sunt la Padeş- Călugăreni- Motru Sec, nu mai sunt. De anul acesta nu, nu mai sunt", a spus Marcela Mrejeru, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel