Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turiștii din Indonezia sunt sfătuiți să nu meargă la zoo și să se protejeze de epidemia bolii Mână-gură-picior
WhatsApp
Cum se vor schimba călătoriile la Zoo din cauza febrei aftoase (boala Mână-gură-picior): Întâlnirile apropiate cu animalele se opresc, iar unii vizitatori sunt sfătuiți să stea departe de tot din cauza epidemiei de virus din Indonezia.
Turiștii din Indonezia sunt sfătuiți să nu meargă la zoo și să se protejeze de epidemia bolii Mână-picior-gură  / Foto: Unsplash

Grădina zoologică din Melbourne a instituit restricții pentru a-și proteja animalele de un focar de febră aftoasă din Indonezia, care amenință să afecteze Australia.

Deocamdată nu au fost raportate cazuri interne, iar granițele Australiei rămân deschise, în ciuda presiunilor opoziției de a le închide.

Grădinile zoologice din Victoria au declarat că riscul de transmitere a bolii la animalele lor este extrem de scăzut, dar într-un e-mail adresat membrilor au anunțat o serie de schimbări de protocol.

O boală devastatoare se răspândește în Bali - declanșând apeluri pentru o restricție imediată pentru toți cei care se întorc de pe insulă

 

Persoanele care au vizitat recent Indonezia sunt rugate să aștepte 48 de ore înainte de a vizita grădina zoologică

 

Persoanele care au vizitat recent Indonezia sunt rugate să aștepte 48 de ore înainte de a vizita grădina zoologică, în timp ce oamenilor care locuiesc cu orice fel de animale - cu excepția cailor - li s-a cerut să evite complet contactul.

Un drum public de-a lungul unui traseu pe care elefanții asiatici, aflați în pericol critic de dispariție, se plimbă între padocuri, a fost blocat pentru a se asigura că animalele nu calcă în pământ care ar fi putut fi adus din afara grădinii zoologice.

În plus, întâlnirile vizitatorilor cu girafele, cangurii și elefanții sunt temporar indisponibile.

'Am pus în aplicare unele protocoale de izolare pentru a ne ajuta să ne asigurăm că animalele noastre sunt în siguranță și că acest risc rămâne scăzut', se arată în corespondența trimisă membrilor grădinii zoologice în această săptămână, conform Daily Mail.

Personalul grădinii zoologice ia, de asemenea, măsuri de precauție pentru a se asigura că animalele sunt protejate și va urma sfaturile Departamentului de Agricultură și ale Șefului Serviciului Veterinar în cazul apariției unui focar.

Apelurile de a închide granița pentru sosirile din Indonezia dăunează reputației agricole a Australiei, într-un moment în care dovezile sugerează că măsurile de biosecuritate existente își fac treaba, a declarat ministrul agriculturii, Murray Watt.

 

Măsurile luate de guvernul federal pentru a preveni apariția unui focar de febră aftoasă pe coastele australiene au fost intensificate

 

Ministrul agriculturii, Murray Watt, a declarat că toate produsele care vin din Asia vor fi verificate, deoarece produsele din carne contaminată reprezintă o mare îngrijorare.

'Am sporit acum supravegherea corespondenței din Indonezia și China, astfel încât fiecare colet să fie verificat și să putem identifica orice risc potențial de biosecuritate', a spus el.

Indonezia se luptă deja cu răspândirea bolii Mână-picior-gură care a fost detectată recent în Bali, o destinație de vacanță populară pentru călătorii australieni.

În cazul în care va ajunge pe coastele australiene, se estimează că această boală va provoca un prejudiciu de 80 de miliarde de dolari economiei în zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel