Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Topul Kids Rights 2021
WhatsApp

Kids Rights Index este o inițiativă a Fundației KidsRights în cooperare cu Erasmus School of Economics și Institutul Internațional de Studii Sociale. Topul cuprinde un clasament al tuturor celor 182 statelor membre ONU, cu privire la drepturile copilului și pentru care sunt disponibile date suficiente.

Potrivit acestuia, pe primul loc se află Islanda, urmată de Elveția și Finlanda. La finalul topului se află Ciad, Afganistan și Sierra Leone. România ocupă locul 118.

Scorul este compus din 5 categorii: dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la protecție și mediului favorabil pentru drepturile copilului. Scorul total al unei țări pentru Indexul KidsRights a fost calculat ca medie geometrică a scorurilor celor cinci domenii. Scorurile pentru fiecare domeniu sunt calculate ca valoarea medie a indicatorilor, precizează kidsrights.org.

România a obținut următoarele scoruri la fiecare categorie: dreptul la viață – 58, dreptul la sănătate – 87, dreptul la educație – 68-69, dreptul la protecție – 62 și mediul favorabil pentru drepturile copiilor – 162-166.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel