Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Titanul Stephen Sondheim moare la 91 de ani
WhatsApp

Stephen Joshua Sondheim, compozitor și textier american, figură marcantă a muzicalului american, a murit la vârsta de 91 de ani în casa sa din Roxbury, Connecticut, a anunțat familia acestuia. Cauza morții subite a titanului de pe Broadway nu a fost făcută publică.

Cariera marelui compozitor a durat peste 60 de ani. Marele succes a venit în anii 1950 când i s-a cerut să scrie versurile pentru muzicalul „West Side Story”, o versiune contemporană a piesei „Romeo și Julieta” a lui Shakespeare, anunță bbc.com. West Side Story a avut peste 700 de spectacole. Versiunea de film din 1961 a câștigat 10 premii Oscar.

În ciuda succesului, Sondheim nu a fost mulțumit de contribuția sa la musical, ajungând până acolo încât a descris versurile sale drept „rușinoase”. Afirmația a fost făcută, în 2010, pentru ABC News.

Stephen Sondheim a avut cel mai mare succes ca textier cu muzicalul „Gypsy” din 1959, despre stripteuza Gypsy Rose Lee și mama ei dominatoare, Rose. A urmat, în 1962, „A Funny Thing Happened on the Way to the Forum”, o adaptare a farselor dramaturgului roman antic Plautus, pentru care a scris atât muzică, cât și versuri.

Deceniul de aur al compozitorului s-a încheiat cu „Sweeney Todd” (1979), o poveste îndrăzneață și foarte sângeroasă a aventurilor îngrozitoare ale unui bărbier tăios. În anul 1991 Sondheim a câștigat un Oscar pentru o melodie pe care a scris-o pentru filmul „Dick Tracy”.

În 2010, anul în care a împlinit 80 de ani, teatrul Henry Miller de pe Broadway a fost redenumit Sondheim în onoarea sa.

Sursă foto - Facebook Stephen Sondheim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel