Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Sunt doar un OM”, campanie împotriva Covid-19. Apelul făcut de Simona Halep şi Irina Rimes (VIDEO)
WhatsApp
Irina Rimes, Simona Halep și Camelia Potec se numără printre personalităţile care s-au alăturat campaniei de conştientizare “Sunt doar un om”, lansată de Ministerul Culturii şi Guvernul României.

Campania, care atrage atenţia asupra responsabilităţilor pe care le are fiecare cetăţean în această perioadă, a fost realizată la iniţiativa Ministerului Culturii.

„Prin alăturarea persoanelor cunoscute din diverse domenii de activitate arătăm că, în faţa unei pandemii sau a oricărei alte greutăţi prin care am trece, toţi suntem doar oameni obişnuiţi, dar responsabili, şi suntem afectaţi în mod egal", arată ministerul, prin intermediul unui comunicat.

S-au alăturat campaniei persoane din mediul artistic, afaceri, blogging, sport şi reprezentanţi la vârf ai autorităţilor publice, precum: Oana Mareş, Bogdan Ştefănescu - muzician, Dragoş Anastasiu - preşedinte CCIR Germană, Oana Trifu Bulzan - blogger, Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii, Ion Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne, Nelu Tătaru - ministrul Sănătăţii, Raed Arafat - secretar de Stat M.A.I., Horaţiu Moldovan - secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii.

 

G Ad:

Bogdan Gheorghiu: „Nimeni nu s-a mai confruntat cu o astfel de pandemie”

 

„Este important ca toţi să fim mai responsabili şi să aplicăm măsurile recomandate de autorităţi. Sunt măsuri la îndemâna tuturor şi depinde de fiecare dintre noi să ne protejăm pe noi şi pe cei de apropiaţi. Nimeni nu s-a mai confruntat cu o astfel de pandemie, cu acest virus necunoscut, aşa că este important să ne mobilizăm şi să ajutăm autorităţile prin măsurile simple pe care le putem lua noi toţi, doar ca simpli oameni. Acum este impetuos necesar să fim solidari, să gândim şi să acţionăm corect. Nu mai târziu”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Măsurile recomandate sunt: spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun; evitarea contactului cu persoane care suferă de infecţii respiratorii acute; evitarea atingerii ochilor, nasului sau gurii dacă mâinile nu sunt igienizate; luarea medicamentelor antivirale sau antibiotic doar la prescripţia medicului; acoperirea nasului şi gurii când strănutăm sau tuşim; ştergerea suprafeţelor cu dezinfectant pe bază de alcool sau clor; respectarea regulilor de siguranţă când mergem la cumpărături; achitarea plăţii contactless cu cardul sau telefonul; sunarea medicului de familie de către cei care au febră sau tuşesc, fără prezentarea imediată la spital; protejarea bătrânilor, părinţilor şi bunicilor; distanţarea socială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
27 iun, 18:23
DCMedical.ro
27 iun, 23:11
DCBusiness.ro
27 iun, 22:19
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 22:19
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
27 iun, 18:23
DCMedical.ro
27 iun, 23:11
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 16:16
RadioDCNews.ro
27 iun, 16:16
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35