Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania se pregătește de Noaptea Muzeelor: Mâine, 18 mai, vizitele vor fi gratuite pentru toată lumea
WhatsApp
Spania se pregătește de Noaptea Muzeelor. Mâine, 18 mai, iubitorii de artă se pot bucura de activități și vizite gratuite. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Ziua de 18 mai este o zi dedicată în special lumii culturale în care multe muzee își deschid porțile în mod gratuit întregii societăți din toată lumea. Mâine, toate muzeele din Spania vor fi gratuite iar iubitorii de frumos le pot vizita în mod gratuit. 

Iată ce muzee poți vizita în cele mai mari orașe ale Spaniei:  Madrid, Barcelona și Valencia. 

Noaptea Muzeelor, Madrid - 18 mai 2024

 

Madrid se pregătește cu entuziasm pentru sărbătorirea Noapții Muzeelor, un eveniment cultural de amploare ce are loc în întreaga lume. Orașul se pregătește să-și deschidă porțile muzeelelor în mod gratuit pentru a permite comunității să se bucure de bogăția culturală pe care o adăpostesc.

Muzeul Prado, una dintre cele mai mari atracții turistice ale Madridului, va oferi intrare liberă între orele 10:00 și 12:30, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se delecta cu colecțiile sale de artă spaniolă, flamandă și italiană.

Centrul Național de Artă Reina Sofia se va alătura și el inițiativei, oferind acces gratuit până la atingerea capacității maxime în timpul nopții muzeelor. De asemenea, vor avea loc concerte în împrejurimi pentru a încânta publicul.

Galeria Colecțiilor Regale va organiza diverse activități, inclusiv tururi ghidate, iar intrarea va fi liberă între anumite ore pentru a permite publicului să exploreze patrimoniul său cultural.

Muzeul National Thyssen-Bornemisza și Muzeul Arheologic vor fi, de asemenea, deschise publicului gratuit, oferind activități speciale și ateliere pentru copii.

Muzeul Costumelor și Muzeul Lázaro Galdiano se vor alătura și ele listei instituțiilor ce vor deschide gratuit porțile pentru a permite publicului să se bucure de bogăția lor culturală.

Pentru a sărbători această zi specială, Muzeul Sorolla și Muzeul Romantismului își vor deschide porțile în mod excepțional până târziu în noapte, oferind vizitatorilor oportunitatea de a se bucura de colecțiile lor într-un cadru unic.

Noaptea Muzeelor, Barcelona - 18 mai 2024 

 

 

Sâmbătă, 18 mai, se apropie o noapte culturală de excepție în Barcelona, odată cu evenimentul anual „Noaptea Muzeelor”. Opt municipalități se unesc pentru a oferi un plan cultural captivant pentru toate vârstele, cu peste 150 de activități programate, majoritatea fiind gratuite.

Nopții Muzeelor va găzdui peste 87 de instituții în diferite locații, precum Barcelona, Badalona, ​​Cornella, Esplugues, Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí și Santa Coloma. Programul va rula între orele 19:00 și 1:00 și va include expoziții diverse, ateliere, concerte, recitaluri, mapping și tururi ghidate.

Pentru prima dată, patru muzee sunt integrate în această experiență culturală, inclusiv Museo Tierra - Sala Barcelona, Muzeul de Științe ale Naturii din Barcelona - Centrul Expozițional Martorell, Muzeul de Artă Interzisă și Zidul Roman - Centrul Ocupațional Sinea / Serviciul de Arheologie din Barcelona. Această ediție promite să fie mai amplă decât cele anterioare post-pandemie.

Printre activități, vizitatorii vor putea avea parte de experiențe neobișnuite, cum ar fi accesul la Mirador de las Torres Glorias, care oferă o panoramă la 125 de metri înălțime, sau explorarea Muzeului de Istorie, care expune o colecție variată de obiecte și artefacte.

De asemenea, Nopții Muzeelor ​​este cunoscută pentru varietatea activităților culturale oferite de fiecare spațiu participat. De la ateliere de construcție pentru copii la dansuri urbane pentru tineri și adulți, fiecare locație are ceva special de oferit.

Și pentru cei care caută experiențe complete, există o serie de muzee care vor fi deschise gratuit, inclusiv Museu Picasso de Barcelona, MNAC, Museu Marítim de Barcelona, Jardí Botànic, Disseny Hub Barcelona, Fundació Joan Miró și multe altele.

Rezervările prealabile sunt necesare pentru participarea la activități, iar această noapte promite să fie una memorabilă pentru toți iubitorii de cultură din Barcelona și din împrejurimi.

Noaptea Muzeelor, Valencia - 18 mai 2024 

 

Orașul Valencia se pregătește să celebreze Ziua Internațională a Muzeelor într-o manieră impresionantă și captivantă, oferind o varietate de activități, expoziții și evenimente pentru toate vârstele și gusturile publicului. Primăria Valencia a dezvăluit detalii despre un program bogat care va include spectacole muzicale variate, de la cântul d'estil al lui Christian Penalba la jazz-ul trupei Hot Jazz Union și fuziuni de stiluri care încorporează afrobeat, latin, reggae și elemente de folclor mediteranean din El Globo.

În plus, anul acesta vor fi oferite și propuneri de evocare istorică, inclusiv evenimente ce vor avea loc în Muzeul Orașului, Muzeul Casa Benlliure și Muzeul Casa Blasco Ibáñez, împreună cu un spectacol muzical cu tematică istorică la Muzeul Orezului.

Lista muzeelelor din Valencia ce vor oferi bilete gratuite sâmbătă, 18 mai, este generoasă, incluzând instituții precum: 

- Muzeul de Știință

- Muzeul National de Ceramica

- Institutul Valencian de Artă Modernă

- Centrul Carme pentru Cultură Contemporană

- Muzeul de Științe ale Naturii

- Muzeul de Istorie din Valencia

- Muzeul Casa Benlliure

- Muzeul Blasco Ibáñez

- Muzeul Orasului

-  Palatul Cervelló

- Centrul Arheologic L'Almoina

- Muzeul Orezului

- Muzeul de Istorie Municipal

- Muzeul Concha Piquer

- Grădina Botanică

- Muzeul de Preistorie și Centrul de Artă Hortensia Herrero (activități care necesită rezervare și bilet).

Toate acestea vor fi însoțite de tururi ghidate, povestiri și ateliere pentru familii și copii, oferind oportunități unice de explorare și învățare. Pentru detalii suplimentare despre activități și orar, click AICI.

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel