Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, în topul țărilor europene cu cele mai slabe cunoștințe de limba engleză, alături de Italia și Franța
WhatsApp
Spania se numără printre cele 10 țări europene cu cel mai slab nivel de cunoaștere a limbii engleze și continuă să stagneze pe locul 33 la nivel mondial, din 111 țări, în clasamentul EF EPI 2022.
Spania, în topul țărilor europene cu cele mai slabe cunoștințe de limba engleză, alături de Italia și Franța / Foto: Unsplash

Concret, Spania, cu un nivel mediu de competență, se situează pe locul 25 în Europa din 35 de țări, potrivit raportului publicat de Education First, care se bazează pe datele de testare a peste 2,1 milioane de persoane din întreaga lume care au susținut testul EF Standard English Test sau un test de competență lingvistică în limba engleză în 2021.

Cu toate acestea, Spania a întrerupt tendința de scădere pentru prima dată din 2014 și și-a îmbunătățit ușor scorul cu 5 puncte (545 de puncte).

 

10 țări europene cu cel mai slab nivel de cunoaștere a limbii engleze

 

Poziția sa în acest clasament mondial, al cărui top 10 este dominat de țări europene, o plasează pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește nivelul de cunoaștere a limbii engleze, în urma Italiei, care în această ediție a câștigat 3 poziții, și înaintea Franței, care a coborât 3 locuri, de pe 31 pe 34.

În acest sens, compania a evidențiat că Franța, Spania și Italia, "încă nu ajung la nivelul vecinilor lor, în timp ce Germania reușește să se mențină în primele zece poziții cu o stăpânire a limbii engleze calificată ca fiind foarte ridicată".

"În ciuda acestui mic impuls, nivelul de limba engleză al spaniolilor rămâne la un nivel moderat și nu a înregistrat mari îmbunătățiri de mulți ani. Aceste date arată că modelul educațional are unele deficiențe în ceea ce privește învățarea limbilor străine", a declarat directorul general al EF Spania, Xavier Martí.

 

Nivelul de cunoaștere a limbii engleze în Europa a crescut față de anul trecut

 

În termeni generali, nivelul de cunoaștere a limbii engleze în Europa a crescut în medie cu 6 puncte față de anul trecut, deși ritmul de îmbunătățire în Uniunea Europeană a încetinit. Unele țări cu niveluri scăzute și moderate, cum ar fi Italia, Rusia, Turcia și Ucraina, au condus creșterea din acest an.

Atât la nivel european, cât și la nivel mondial, Spania se situează la un nivel mediu de cunoaștere a limbii engleze, în același interval cu Ucraina, Coreea de Sud și Costa Rica. A fi la acest nivel mediu înseamnă să stăpânești sarcini precum participarea la întâlniri în domeniul de expertiză, înțelegerea versurilor de cântece sau scrierea de e-mailuri profesionale pe teme cunoscute.

În această ediție a clasamentului, Olanda continuă să fie lider mondial pentru al patrulea an consecutiv, urmată de Singapore, Austria, Norvegia, Danemarca, Belgia, Suedia, Finlanda, Portugalia și Germania, care alcătuiesc TOP 10. În Europa, Olanda este, de asemenea, pe primul loc, urmată de Austria, Norvegia, Danemarca, Belgia, Suedia, Finlanda, Portugalia, Germania și Croația, conform niusdiaro.

 

Marea Britanie este pe ultimul loc în ceea ce privește a doua limbă străină știută

 

Un articol recent din iNews susține că Marea Britanie se află în criză în ceea ce privește educația lingvistică. De fapt, se spune că Marea Britanie este pe ultimul loc în ceea ce privește a doua limbă.

Theknowledgeacademy.com a analizat situația Marii Britanii în ceea ce privește cunoașterea unei limbi străine - în comparație cu restul Europei.

De fapt, 65,4% dintre britanici recunosc că nu pot vorbi nicio altă limbă. Chiar în fața României (64,2%), Ungariei (57,6%) și Bulgariei (50,5%), conform justlearn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel