Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Taurii au scăpat pe străzile din Pamplona, unde cinci alergători au fost spitalizați, la începutul controversatului festival - VIDEO
WhatsApp
Taurii au străbătut din nou străzile din Pamplona, pentru prima dată în ultimii trei ani, iar cinci persoane au ajuns la spital în încercarea de a evita animalele dezlănțuite în cadrul controversatului festival San Fermin.

Șase tauri de luptă, au străbătut străzile într-un timp haotic de 2 minute și 35 de secunde, în timp ce mii de oameni s-au înghesuit pe traseul pietruit. Nimeni nu a fost înjunghiat, dar unii au fost loviți și au căzut, iar unul dintre ei a fost aruncat și ridicat în aer în arena de la capătul traseului.

Spitalul din Pamplona a declarat că cinci persoane au fost aduse pentru tratament: un bărbat pentru o lovitură la cap din cauza unei căzături, un al doilea bărbat cu o rană la picior, un tânăr sub 18 ani cu o rană la braț, plus alte două persoane rănite în arena de tauri, conform Daily Mail.

 

Aceasta a fost prima din cele opt curse de tauri

 

Aceasta a fost prima din cele opt curse de tauri de dimineață devreme, care sunt urmate de consum masiv de alcool, mâncare și participarea la evenimente culturale pentru restul zilei.

Opt persoane au fost înjunghiate în timpul ultimului festival din 2019, înainte de pandemie. Șaisprezece persoane au murit în cursele cu tauri din 1910. Ultimul deces a avut loc în 2009.

Taurii care aleargă în fiecare dimineață sunt uciși în coride după-amiaza de către toreadorii profesioniști. Festivitățile incredibil de populare, care atrag zeci de mii de vizitatori din întreaga lume, au fost anulate în 2020 și 2021 din cauza pandemiei.

 

 

Festivalul San Fermin din Spania a început miercuri, 6 iulie

 

Festivitățile au început ieri, când petrecăreții s-au stropit reciproc cu vin într-o piață din Pamplona plină de oameni.

Balamucul a început la prânz cu lansarea petardei "chupinazo" de la balconul primăriei din nordul orașului, care marchează începutul oficial al celor nouă zile de fiesta.

Mii de petrecăreți din întreaga lume - majoritatea îmbrăcați în costumul tradițional complet alb cu eșarfă roșie - au răspuns extaziați, strigând „Viva San Fermin!” și stropindu-se reciproc cu vin.

În ciuda unei ploi ușoare care cădea, mulțimea a aplaudat sălbatic în timp ce își fluturau eșarfele roșii în aer și își treceau mingi gonflabile galbene uriașe pe deasupra capului, în timp ce zeci de persoane priveau de la balcoanele apartamentelor aglomerate.

'Ploaia nu contează. Să vezi piața din nou plină este grozav', a declarat Saioa Guembe Pena, un funcționar public în vârstă de 54 de ani, a cărui cămașă albă era deja pătată în roz de vin roșu și sangria.

 

Festivalul făcut celebru de romanul lui Ernest Hemingway "The Sun Also Rises" din 1926, a avut loc ultima dată în 2019

 

Oficialii locali au anulat evenimentul extrem de popular în 2020 și în anul următor din cauza pandemiei Covid-19, în ceea ce a fost prima dată când festivalul a fost anulat de la războiul civil din Spania din 1936-1939.

Aproximativ 10.000 de vizitatori s-au înghesuit în piața principală din Pamplona pentru deschiderea festivităților din acest an, a precizat primăria orașului, iar alte mii de persoane s-au înghesuit pe străzile laterale și în alte piețe pentru a urmări deschiderea pe ecrane gigantice.

'Este o nebunie absolută, nu am văzut niciodată așa ceva', a declarat John Lupson, un student australian în vârstă de 22 de ani care a venit în Spania pentru festival.

'Toată lumea se distrează atât de mult, toată lumea bea atât de mult alcool, toată lumea se urcă pe umerii celorlalți, țipând, urlând, cântând'.

Mulți petrecăreți au început să bea devreme, stând la terase în aer liber sau rătăcind pe străzile înguste și pietruite din Pamplona cu sticle mari de plastic de sangria cu ore înainte de 'chupinazo'.

Festivalul, care datează din perioada medievală, cuprinde concerte, procesiuni religioase, dansuri populare și băutură non-stop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel