Familia, de naționalitate română, cu doi copii de șase și opt ani, s-a stabilit la parterul unui bloc de locuințe. Vecinii s-au mobilizat și i-au acționat în judecată după ce au ajuns la concluzia că au „furat” curent electric.
Cert este că administrația a preluat dosarul. Acesta ar putea fi soluționat pe cale administrativă, înaintea procesului care se urmărește pe cale penală. În cazurile în care proprietatea publică a statului este în joc, rezoluțiile sunt mai rapide. Surse legale indică faptul că ambele dosare rulează în paralel, iar familia de români ar fi obligată să părăsească imediat biroul pe care l-au transformat în casă, scrie metropoliabierta.com.
Cu toate acestea, familia s-a apărat, aducând acuzații administrative, care au fost susținute prin intermediul angajaților de la Asigurări Sociale, cu scopul de a amâna cât mai mult posibil evacuarea.
Aceleași surse juridice citate de jurnaliștii spanioli indică faptul că vecinii au cerut ajutorul serviciilor sociale pentru a se adresa imediat familiei pentru a părăsi cât mai rapid biroul Trezoreriei Asigurărilor Sociale.
Avocatul Jorge Navarro subliniază că situația actuală, cu numeroase cazuri precum cel al româncei care a murit lângă copiii și soțul ei într-un incendiu, se datorează unor factori multipli precum „ineficacitatea statului, care facilitează aceste practici: toleranța unei bune părți a justiției, inactivitatea majoritară a Parchetului, lipsa judecății polițiștilor, precum și reforma Codului Penal din 2015 care a redus sancțiunile pentru astfel de comportamente”.
Vecinii au început să se îngrijoreze, după evenimentele din Plaza Tetuán, de teama că s-ar putea întâmpla ceva asemănător. Familia de români a schimbat lacătul și a pus un lanț cu lacăt pe care îl închid sau deschid de fiecare dată când părăsesc „casa”.
Familia duce copiii la școală și pleacă și intră cu o oarecare fluiditate în biroul pe care Trezoreria Asigurărilor Sociale l-a lăsat nefolosit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News