Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sculptură unică realizată de un clujean, dispărută la Londra
WhatsApp
Erno Bartha a mers pe jos peste 2 mii de kilometri ca să afle ce s-a întamplat cu una dintre operele sale, disparută fără urmă, din capitala Marii Britanii.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Sculptorul Erno Bartha a mers pe jos peste 2 mii de kilometri, în 100 de zile ca să îşi facă dreptate! Artistul vrea să afle ce s-a întamplat cu una dintre operele sale, disparută fără urmă, din capitala Marii Britanii. El a reuşit să ajungă la Londra, unde avea expuse 3 lucrări. Celalalte două lucrari pot fi văzute încă în Victoria Park. 

 


Erno Bartha realizează sculpturi de mari dimensiuni din fân. Pe 18 iulie a plecat cu rucsacul în spate spre Londra împreuna cu Bacs Ildiko, artist vizual, regizor de film şi dramaturg. Acum a ajuns în Londra şi este hotărât să afle adevărul. Drumul a fost însă plin de peripeţii.


"80 la sută am mers pe şosele, dar ne-am dus şi prin câmpii, drumuri agricole... În Germania am traversat o pădure ca să scurtăm drumul şi ne-am rătăcit", a declarat Erno Bartha.


Artistul a reprezentat în 2012 Olimpiada Culturala de la Londra cu Proiectul "Nature in the city". El a realizat trei sculpturi de mari dimensiuni din fân: "Zgârie Nori", "Pasărea" şi "Spirala Timpului", inspirate din istoria şi simbolistica Jocurilor Olimpice, amplasate în vara anului 2012 în Victoria Park şi Pleasure Garden din Londra.


"Spirala timpului" ar fi dispărut după ce parcul în care era expusă a fost vândut: "Spirala timpului s-a vândut, nu se ştie,  a fost expusă înainte de Olimpiadă şi parcul s-a închis înainte să fie lucrarea prezentată, parcul intrând în faliment, deci lucrarea nu a fost văzută de nimeni." susţine sculptorul clujean.

Erno Bartha vrea să afle ce s-a întâmplat cu lucrarea sa. Artistul a avut zeci de expozitii in Ungaria, Franţa, Serbia, Italia şi Anglia. El a înfiinţat, anul trecut, în satul Vlaha, "Arkhai Sculpture Park", singurul parc de sculpturi din fân din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel