Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori
WhatsApp
România a obținut primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Turcia. 
Participanții români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Turcia (Foto: Facebook/Ministerul Educației)

România s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care s-a desfășurat în Turcia, a anunțat Ministerul Educației.

Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

”Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz”, a anunțat Ministerul Educației, pe Facebook.

David Andrei Anghel, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur şi punctajul maxim.

Vlad-Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti a câștigat, la rândul său, medalia de aur, în vreme ce Andrei Moldovan, care învață la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală, Robert Dragomirescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Toma Edward Torac, tot de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au primit medalii de argint.

Medalia de bronz a fost câștigată de Andrei Giovani Chiriţă, elev la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti. Coordonatorii lotului sunt conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, şi profesorul Marius Perianu din cadrul Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, din Slatina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel