Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din DIASPORA, mesaj dureros: „Nu plătim prețul relaxării! Plătim prețul lipsei de educație, sărăciei, răutății“
WhatsApp
Numărul cazurilor de români confirmați cu noul coronavirus se menține, zilnic, la peste 400. Asta în contextul în care România este pe cale să adopte noi măsuri de relaxare și, în care, în țările-focare de coronavirus ale Europei, numărul infecțiilor zilnice este de cel puțin 3 ori mai mic decât cel declarat în România, iar xswcel al testărilor - de zeci de ori mai mare.
Foto ILUSTRATIV

După ce Știri Diaspora relata, în urmă cu câteva zile, cazul unor români închiși într-o benzinărie din Cehia pentru că nu purtau mască și ignorau avertizările angajaților, ba, mai mult, au și început să înjure și să țipe, ecourile acestui caz au început să se audă în comunitățile de români din mai toate țările vest-europene, care au sancționat și ei, în comentarii, acest caz revoltător.

"Nu, nu plătim prețul relaxării!
Plătim prețul lipsei de educație

Acum se vede, mai bine ca oricând, ce însemnă să funcționezi într-o țară cu un procent înfiorător de mare de analfabeți. De oameni care nu știu să scrie, dar care se consideră experți în politică mondială, în medicină sau cred că suntem conduși de reptilieni. Trăim într-o țară în care cuvântul “reguli” provoacă repulsie sau reacții fizice de genul “mă p... pe ele!” Că așa sunt smecherii! Se p… pe ele! Sunt șmecheri pentru că ei știu exact cum aduc rușii ploaia. Cum a negociat masoneria COVID-ul ăsta. Cum a fost ofertat unul (care îl știe pe unul, care a auzit de la unul, care era prieten cu unul) cu bani mulți să scrie ca a murit mă-sa mare de COVID. “An Romania e multe minciuni!”.

“An Romania e multe minciuni!”

 

Plătim un psihic național de rahat... în care – pentru că nu-ți convin ție consecințele unei pandemii – alegi să crezi și să susții că nu există boala. Pentru că existența ei, te obligă la niște condiții si sacrificii. Iar românul nu este dispus sa accepte nimic . El s-a născut liber. Liber să scuipe semințe. Liber să nu poarte mască atunci când este obligatorie. Liber să stea ciorchine la scara blocului. Liber să umble de nebun prin supermarketuri și să bălească peste lăzile de roșii, fără să cumpere una. Că doar nu și-o pierde timpul ăla cu o carte în mână! Liber să îmbolnăvească pe alții pentru ce el oricum nu este interesat decât de el!

Plătim prețul individualismului, sărăciei, răutății, lipsei de civism.

Să moară mă-sa! Cât timp nu e mama, nu contează. Ce dacă eu îmbolnăvesc pe altul? Ce mă interesează pe mine de altul...", scriu Camelia și Lidia pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel