Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă de 17 ani, olimpică la matematică în Spania: „Îi încurajez pe cei de acasă să își urmeze pasiunea. Cheia stă în pregătire!“
WhatsApp
O tânăr de  17 ani, venită în Spania în urmă cu 2 ani,  reușit performanța de a reprezenta regiunea unde locuiește, Andaluzia, la etapa națională de la Olimpiada Spaniolă de Matematică.

Al șaselea episod al proiectului #RomâniînAndaluzia o are ca protagonistă pe Anamaria Haralambie în vârstă de 17 ani, care locuiește în Malaga din anul 2018.

În ciuda faptului că locuiește aici de doar 2 ani, Anamaria a terminat liceul cu nota 10 și este complet integrată în comunitatea locală, primind tot sprijinul și încurajările necesare atât din partea colegilor, cât și din partea profesorilor pentru îndeplinirea visului său, acela de a participa la Olimpiada Spaniolă de Matematică, anunță cu mândrie, consulatul General al României în Sevilla, pe pagina oficială de Facebook. Participarea recentă la Almeria, în ultima fază a Olimpiadei, au făcut din Anamaria unul dintre cei 12 reprezentanți ai Comunității autonome Andaluzia la nivel național.


Pasiunea pentru matematică, născută acum mult timp în România împreună cu pregătirea și perseverența în toți acești ani, au condus-o pe Anamaria pe drumul către Olimpiada de Matematică, câștigând locul al III-lea pe oraș, trecând la faza a doua a Olimpiadei, cea pe Comunitate autonomă, unde s-a clasificat între primii 8 câștigători.

"Dorința mea pentru următorul an este să reușesc să echivalez rezultatul de anul acesta și, de ce nu, să fac chiar un pas înainte cu scopul de a încuraja și alți elevi, de aici sau de acasă, să își urmeze pasiunea și să se pregătească mult deoarece cheia stă în pregătire", mărturisește adolescenta româncă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel