Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revenirea în țară a lui DJ Gabro, după 18 ani de Italia: „A fost greu tare la început. Mai aveam o rămășiță de șomaj când am ajuns în România”
WhatsApp
Într-o ediție specială a emisiunii "Departe de România", DJ Gabro (Gabriel Lăcătășu), un tânăr român cu o poveste inspirațională, este invitatul de seamă. După 18 ani petrecuți în Torino, Italia, DJ Gabro a decis să se întoarcă în țară și să își spună povestea de viață.
Povestea de succes a lui DJ Gabro: „A fost greu tare la început. Mai aveam o rămășiță de șomaj când am ajuns în România” / Sursa foto: captură Youtube

Gabriel Lăcătășu dezvăluie că nu i-a fost ușor imediat cum a ajuns în țară, însă s-a luptat pentru a-și face un renume și aici. Emisiunea promite să ofere o privire în lumea lui DJ Gabro, tânărul care a crescut în Italia și care a ales să-și construiască viitorul în România.

 

„Mai aveam o rămășiță de șomaj când am ajuns în România”

 

Întrebat despre activitățile sale actuale în țară, Gabro dezvăluie că drumul său în România a început în plină pandemie. La sosirea sa, beneficiind încă de o formă de șomaj din Italia, el a luat în considerare diverse oportunități pentru a-și asigura veniturile.

„Hai să pornim de la început, de când am ajuns în țară. Am venit în plină pandemie și mai aveam o rămășiță de șomaj pe care îl încasam din Italia. Mai încasam doar o coadă de șomaj, pentru că acolo suma pe care o primești scade din lună în lună. Eu eram deja spre final, mai aveam vreo șase luni de luat bănuți, și când am ajuns în România luam cam 700 de euro și în fiecare lună scădea cu câte 70-80 de euro. Sistemul asta este ca să te stimuleze să muncești, să faci ceva.”, explică el.

Lansarea propriei sale firme în 2019 a fost primul pas, iar ultimul său job în vânzări online i-a deschis drumul spre o nouă oportunitate. Acesta a început să livreze cărucioare de copii din Anglia în România, iar această afacere a devenit prima sa sursă de venit, chiar dacă aceasta era neregulată și reprezenta doar 10% din suma totală comandată de distribuitor.

„Încă din 2019 am dat drumul la societatea mea, pe care o avem și acum. Ultimul meu job a fost în vânzări online, mă ocupam de vânzările online a unui magazin de cărucioare de copii. Acolo am auzit de o oportunitate de a livra cărucioare din Anglia în România. Așa am dat de un distribuitor din România și persoana de care îți vorbeam cu care am început să fac niște bănuți la început. Și asta a fost prima mea sursă de venit, deși încasam neregulat și doar 10% din suma pe care el o comanda.

Acesta a fost începutul meu: am venit cu acel șomaj pe final, câteva mii de euro în buzunar și cu procentul din aceste vânzări, dar care venea o dată cam la 4 luni. În rest, fiind pandemie, eu ca Dj nu prea puteam face multe. Abia după ce s-a calmat situația cu Covid-ul am mai primit niște invitații pe la petreceri.”, spune Gabriel.

 

„Mâncăm ce avem, ne descurcăm, trebuie să reușim”

 

În paralel cu activitățile sale, soția sa, manichiuristă, a început să lucreze la un salon în România pentru a acumula experiență. Cu determinare și eforturi constante, cei doi au început să își construiască viitorul în țară.

„În paralel soția mea este manichiuristă, abia începuse în Italia, iar în România a trebuit să pornească de la zero. A fost foarte greu. La un moment dat ne-am pus la masă și am zis „Ce facem, hai să înțelegem puțin cum merge în România piața”, habar n-aveam legislație, nimic. Și atunci am zis că ea va trebui să se angajeze întâi la un salon, nu contează salariul, nimic, mâncăm ce avem, ne descurcăm, dar trebuie să prinzi experiență. Și exact așa am făcut. Ea primea procent și erau luni în care avea 1300 de lei, altele mai bune cu 1800 de lei, venitul era destul de mic.

Între timp am început și eu să mă promovez pe partea de muzică, de evenimente și am început să mă ocup și de partea de marketing la magazinul de cărucioare cu care colaboram. Și de aici aveam un venit de 2250 de lei. A fost greu tare la început, din 50 de lei, puneam motorină de jumătate și din ceilalți 25 de lei luam câte ceva de la magazin de mâncare. Mai aveam un card de credit din Italia, de unde mai luam bani și apoi când primeam salariul imediat puneam la loc.

Dar acum este mai bine. Am deschis firma, iar România este un paradis fiscal față de Italia sau Germania. Aici taxele sunt de 3% și 5% dividendele pe care trebuia să le plătesc la stat. În Italia, e drastic, într-un singur an poți ajunge la 50% taxe.”, explică Gabriel la emisiunea Departe de România.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Interviuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel