Violeta N. a precizat că petiția nu este semnată doar de românce, ci și de femei de altă cetățenie. Petiția 'ascunde' sacrificii, dor, frustrări, dureri și lacrimi.
"Petiția care se numește 'Badanti e collaboratori domestici - Diamo voce per diritti umani ai lavoratori' a fost semnată, într-un procentaj foarte mare, de îngrijitoare din multe alte națiuni. Multe sunt femei italiene. Petiția a fost semnată chiar și de angajatori italieni care văd în mod clar situația, înțeleg care este adevărul. Româncele sunt mai bănuitoare, le este frică, vor "transparență"... un cuvânt care mă scoate din minți. Eu sunt un nimeni. Un nimeni care a avut o idee și atât.
Dacă este o idee validă, doar ceilalți vor putea decide să-i dea greutate și glas. Eu și Raluca nu vrem să fim eroi. Eroii primesc onoruri doar post-mortem, noi suntem vii, avem viață și probleme. Nu avem nevoie de popularitate. De asemenea, nu avem nici interese personale, trebuie să specific, pentru că se va găsi cine să zică tendențios că... 'trebuie să fie ceva dedesubt'. Ce să fie... Le zic eu ce este... Este vorba despre sacrificii, dor, frustrări, dureri și lacrimi...", a zis Violeta N. în interviul pentru Știridiaspora.
Petiție pentru a ajuta badantele
Româncele au devenit cea mai mare forță de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor. Italienii le numesc "badante". Ei le preferă pentru că româncele sunt educate, majoritatea au studii și mai ales, prind limba italiană din zbor.
Însă, acum, mai mult ca niciodată, au nevoie de ajutorul nostru pentru că vor ca vocea lor să fie auzită în toată Italia. Vorbim despre un fenomen care ia amploare: fenomenul badantelor sclave.
Mai multe badante au lansat o petiție în acest sens.
"Presa italiană trebuie determinată să vorbească deschis despre fenomenul badantelor sclave. Cu 60000 de semnături, presa italiana va vorbi în sfârșit de acest fenomen, nu doar de badante care fură și bat bătrâni. Nu justific sub nici o formă aceste lucruri. Cine face așa ceva e de băgat în pușcărie.
Dar din păcate majoritatea balantelor sunt constrânse de angajatori de a face compromisuri. Nici un angajator nu respectă contractul național, intervenția imediată a statului în acest sector. Mai ales că vorbim de un milion de badante. Chiar e un fenomen. Acum e momentul. Semnați petiția! Cu aceste semnături demonstrăm statului italian realitatea din acest sector", a spus Ionela C, o româncă din diaspora.
Dacă și dumneavoastră vreți să le ajutați pe românce, vă invităm să semnați petiția. Împreună suntem mai puternici! Petiția se numește "Badanti e collaboratori domestici - Diamo voce per diritti umani ai lavoratori" și poate fi semnată AICI. Și pentru că unele cititoare ne-au scris că nu știu exact procedura pentru a semna petiția, iată care sunt pașii: Deschideți link-ul, scrieți nume, prenume, email. Săriți peste căsuța unde scrie să donați - pentru că nu trebuie să dați niciun leu - iar apoi apăsați unde scrie 'metti la firma'. Ulterior, veți primi un email care confirmă faptul că ați semnat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News