Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marius Simionică, românul din Legiunea Străină, misiune "secretă" departe de țară: Nu a uitat niciodată de România
WhatsApp
Marius Simionică, un român de 38 de ani, fost luptător al Legiunii Străine Franceze a ajuns în Marea Britanie, acolo unde are acum o misiune nobilă: ajută copiii românilor greu încercați de soartă.
Astăzi, Marius Simionică lucrează ca senior-tehnician servo-motoare în Atherstone, Coventry. A plecat din România, acolo unde lucra ca sergent în cadrul Armatei Române, pentru o aventură ce pentru mulți pare un mit: s-a înrolat în Legiunea Străină. Experiența de acolo pare să-l fi marcat, pentru că nu a stat prea mult și și-a văzut în continuare de viață.
 
"N-aș vrea să vorbesc în detaliu de experiența de acolo," ne spune Marius.
"E o poveste lungă, am ajuns în Marea Britanie după episodul cu Legiunea pentru că aveam mai multi prieteni care deja erau aici. Asta se întâmpla pe la pe la finalul lui 2009," continuă el.
(w300)
 
Astăzi, departe de casă și împlinit ajută copiii greu încercați,  în colaborare cu preotul Dan Damaschin de la Iași. Cu ajutorul lor, mii de copii români sunt ajutați în momentele dificile.
 
 
Mii de români ajutați. Astăzi, copiii au prioritate ! 
 
Când a ajuns în Marea Britanie și-a deschis o pagină de facebook, acolo unde ajuta românii cu sfaturi, gratuit. A început prin a le oferi sfaturi cu privire la actele necesare pentru a se angaja, deschiderea unui cont bancar și alte informații prin care românii puteau depăși dificultățile de care unii se izbesc și astăzi, proaspăt ajunși pe tărâm britanic. A urmat apoi primul caz de ajutorare, al unui copil cu probleme de sănătate, pe pagina creată. Oamenii s-au mobilizat fantastic. Încurajat de reușită, a continuat să facă publice și să se implice în cazuri speciale, pentru ca astăzi, în paralel, sa se dedice ajutorării a sute de copii in România. 
 
 "Astăzi planuim sa echipam minim 151 de copii pentru noul an scolar. Listele cu copiii care au nevoie de ajutor sunt primite de la Parintele Damaschin Dan. 
De obicei merg personal sa cumpar! Insa pentru actiunea din 9 Iulie, am cumparat de aici totul...45 de cutii, 1200kg de pamperși, lapte praf și cam tot ce trebuie bebelușilor. Vom ajunge cu ele la copiii abandonati și mămici singure din Iaș. Colaborez cu o firmă de curierat care m-a ajutat in mai multe randuri," spune Marius Simionică. 
(w300)
 
 
Sute de copii fără posibilități vor fi ajutați să meargă la școală 
 
Nu este singurul proiect de ajutorare. Pentru începerea noului an școlar, vrea să ajute alături de părintele Dan Damaschin să poată merge la școală.
 
"Dragi prieteni, pârintele Dan Damaschin  a trimis la scoala in ultimii 12 ANI peste 1000 de COPII! Retineti: Face asta de 12 ani cu peste 1000 de copii! Anul acesta incercam sa venim si noi in sprijinul lui si al acestor copii...#PUTEM?

Haideți, vă rog, distribuiți pe contul vostru si vorbitile prietenilor despre acest minunat proiect," se arată în mesajul lui Marius Simionică.

(w300)

'Pentru al doisprezecelea an consecutiv, preotul Dan Damaschin de la biserica Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi pregăteşte pentru şcoală sute de copii nevoiaşi.
Dan Damaschin, preotul misionar de la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi, pregăteşte pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi. Pentru al doisprezecelea an consecutiv, părintele Damaschin se îngrijeşte să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.''

Cei care vor să participe la acest proiect cu sume de bani, pot intra pe contul de socializare al lui Marius Simionică, îl pot contacta pe pârintele Dan Damaschin de la Iași, sau pot copia următorul link în browser: https://www.facebook.com/donate/159640854898139/

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Interviuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel