Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima generaţie cu masca la gât: Copiii, duși cu sfoara în clasă. Tabloul începutului de an școlar, în vreme de pandemie
WhatsApp
Şcoală a început în sfârşit, însă tabloul pare mai degrabă unul din filmele de ficţiune. Copiii s-au rupt de părinţi încă de la poarta şcolii şi au stat departe de colegi şi de profesori.

În clase n-a mai mirosit a flori, ci a dezinfectat, nu au mai fost lacrimi de bucurie şi îmbrăţişări, ci recomandări, despre cum să ne spălăm corect pe mâini. Şi poate cel mai trist în tot acest 2020 incert, n-a mai sunat clopoţelul, pentru că şcolarii merg de la ore diferite, pentru ca sălile să fie bine aerisite. Avem însă prima generaţie cu masca la gât, căreia îi dorim mult succes!

La ora 7 această dimineaţă, cu ochii mari şi obrajii roşii, ghemuite în braţele mamelor, Maria, Ana şi Mia şi-au întâlnit privirile speriate şi curioase în acelaşi timp. Toate sunt în clasa zero şi au venit pentru prima oară la şcoală.

Fără fastul din alţi ani, fără curtea plină de părinţi şi elevi, preoţi şi oficiali, școala şi-a deschis porţile doar pentru copii.

 

Dascălii le-au dat copiilor să ţină fiecare o bucată de sfoară la un metru distanţă

 

Învăţătorii şi-au preluat de la poartă viitorii elevi.

Dascălii le-au dat copiilor să ţină fiecare o bucată de sfoară la un metru distanţă unul faţă de celălalt spre intrarea în sala de clasă. În şir indian, şi-au luat la revedere de la părinţi şi bunici şi au făcut primul pas mare în viaţă, relatează Știrile PRO TV.

Prima zi de şcoală, cu elevi fizic în clase, aşezaţi pe astfel de scaune în curţile unităţilor de învăţământ ori în fata laptopurilor conectate la internet acolo unde există, este primul hop din acest an şcolar aşa cum altul n-a mai fost.

Cei din clasa 0 şi au cunoscut dascălii după privire şi după voce, iar cei de liceu au bifat ora de dirigenţie. În total, 2 milioane 800 de mii de elevi şi peste 200 de mii de dascăli au început anul şcolar în plină pandemie. În toamna anului viitor vom număra cu toţii reuşitele: ale dascălilor, părinţilor elevilor şi autorităţilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel