România a impresionat juriul din Polonia din prima zi, la proba în care concurenţii au avut de făcut un aranjament tematic pentru o reuniune de şcoală.
Reprezentantul României a ales să decoreze o masă de cocktail pentru întâlnirea unor studenţi la medicină. A realizat o siluetă din perfuzii şi seringi pe care a aşezat 250 de trandafiri albi. Trei săptămâni a lucrat la ea.
„Ca sa pui cablu de perfuzie, ca să stea stabil, am băgat sârmă de 2,2 mm prin ea şi apoi în ce să punem apa? Şi am zis: de ce nu folosim seringile.Aşa a ieşit nebunia asta care in spatele ei a avut si o melodie "inimă nu fi de piatră" şi am făcut o inimă în interior”, a spus Nicu Bocancea, florist, la Observator.
Competiţia a avut şase probe. Patru au fost anunţate înainte, iar altele două au rămas surpriză.
„Este foarte stresant, este foarte obositor. Cei care jurizează nu se uită numai la aspectul vizual ci şi la ce e în spatele lui”, a mai spus Nicu, conform sursei citate.
Patru zile a durat competiţia însă pregătirile au început cu câteva luni înainte. Nicu a fost ajutat de alţi cinci colegi.
„La fiecare lucrare in sine, doua persoane au pierdut cam 2-3 săptămâni, chiar o lună de zile. Sunt chestii care nu țin neapărat numai de floristică şi emotie ci si de matematică, proporții, culoare, tehnică. Deci nu neapărat cel mai frumos aranjament castiga ci este ft important si ce este in spatele lui”, a mai spus Nicu.
Migală, imaginaţie şi un efort extraordinar. Pentru a doua probă, România a pregătit trei mere, de diferite dimensiuni, făcute din zeci de mii de spini de trandafir sălbatic.
„Sunt foarte mândru cu ele. Colegii mei au muncit la ele. 12.25 Sunt undeva la 15.000 de ace numai în fructul acesta, lipite într-o saptamana de o persoană care a făcut numai chestia asta.
Ne-au dat un manechin şi nişte dimensiuni şi trebuia să ne încadrăm pe el. Am creat nişte cureluşe din piele si apoi am lipit structurile acestea care sunt din sârmă de aluminiu şi învelite fir cu fir, cu fir din piele. şi a venit construcţia florală peste această structură uşoară. aici ill cu manechinul in competitie”, mai spune Nicu.
Competiţia are loc din patru în patru ani. Primul loc a fost obţinut anul acesta de Olanda, urmată de Ungaria, Germania şi România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News