Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste două mii de elevi refugiaţi din Ucraina au depus cereri de înscriere ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România
WhatsApp
Un număr de 2.008 elevi şi preşcolari refugiaţi din Ucraina au depus cereri de înscriere ca audienţi în şcolile şi grădiniţele din România, peste 1.700 dintre aceştia fiind deja repartizaţi, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.

Potrivit ministerului, dintre cei 2.008 de copii care au depus cerere, 667 sunt preşcolari şi 1.341 elevi.

Până joi, 1.746 dintre ei au fost deja repartizaţi/înscrişi - 620 de preşcolari şi 1.126 de elevi.

 

Raed Arafat: "Săptămâna trecută, numărul a fost de peste 500 de copii, niciunul însoțit"

 

"Eram pregătiți pentru inundații. Eram pregătiți pentru cutremure", a declarat Arafat. "Niciunul dintre noi nu s-a gândit că vom vedea oameni care vin dintr-o altă țară, care este o țară vecină, și care sunt toți strămutați din cauza unui război în Europa. Acesta a fost cel mai mare șoc. Și acesta este încă un șoc".

Dar cel mai șocant lucru este reprezentat de toți orfanii și alți copii care intră în România fără un părinte, a spus el: "Săptămâna trecută, numărul a fost de peste 500 de copii, niciunul însoțit."

Războiul din Ucraina vecină a forțat peste 740.000 de persoane să fugă prin România, membră a NATO și a Uniunii Europene, care se află la sud și la est de țară, iar între cele două este intercalată mica națiune a Moldovei. 

Cei mai mulți refugiați ucraineni își continuă drumul spre alte locuri - de obicei, cele care oferă mai multe oportunități economice sau care au mai multe persoane care vorbesc fluent ucraineana sau rusa. Dintre cei aproape 84.000 care au ales până acum să rămână, aproximativ peste 37.000 sunt copii cu vârsta sub 18 ani, potrivit ministerului sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel