Peste 47 de tone de deșeuri din diferite materiale au fost oprite la intrare la vămile Giurgiu și Turnu Măgurele. Acestea proveneau din Bulgaria și Grecia. Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o firmă din Italia. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii au cerut sprijinul comisarilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma analizării actelor s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României, pentru deșeuri, întrucât documentaţia era incompletă.
Și poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, în urma unui control făcut la un TIR cantitatea de 24.270 kilograme deșeuri mase plastice, pentru care șoferul, cetățean român în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare. Deșeurile erau încărcate din Grecia și ar fi trebuit să ajungă în România. În ambele situaţii, marfa a fost returnată societăților expeditoare.
Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, la începutul lunii octombrie, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind documentele de transfer ale unor deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.
În ziua de 02.10.2021, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 20.900 de kilograme de resturi de jante auto.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul documentele de transfer prezentate autorităților de control erau incomplete, nefiind astfel menționate numărul de înmatriculare al mijlocului de transport și statul de expediție pentru cantitatea de deșeuri transportată.
La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile sus-menționate erau încărcate din Italia și avea ca destinație o societate comercială din țara noastră. În acest context, nu s-a permis accesul pe teritoriul României mijlocului de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News