Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru frățiori români, nu mai mari de 10 ani, au impresionat un oraș întreg din Italia. Mama: „Pentru noi, copiii au făcut un 'lucru normal'"
WhatsApp
O familie de români cei 4 copii ai lor, niciunul mai mare de 10 ani, a fost premiată de conducerea municipalității din Villafranchese, Italia. Micuții, în mod voluntar, și-au suflecat mânecile, și, înarmați cu mănuși și saci, au igienizat un întreg parcă, din propria inițiativă. Ei au fost lăudați și răsplătiți pentru această inițiativă, însă părinții lor sunt de părere că ceea ce micuți au făcut a fost doar un lucru normali.

În Trevenzuolo cresc mici cetățeni responsabili. Înarmați cu mănuși și saci, aceștia au curățat voluntar parcul din Via Papa Giovanni XXIII, dând o lecție exemplară de simț civic comunității. O inițiativă neobișnuită care merită deja atenție.

Povestea capătă însă o tentă surprinzătoare și extraordinară atunci când se descoperă că operațiunea de curățenie a fost efectuată de patru frățiori cu vârste cuprinse între șase și zece ani care, în mod complet independent, într-o zi obișnuită, și-au suflecat mânecile și au adunat gunoiul abandonat în zona verde publică din apropierea casei lor, unde se duc să se joace. O inițiativă spontană care nu a scăpat atenției unui cetățean care i-a semnalat primarului care, prin intermediul paginii de Facebook a municipalității, i-a căutat și i-a invitat pe ei și pe părinții lor la primărie pentru a le mulțumi și a le recunoaște angajamentul față de comunitate.

Cei patru frățiori români au impresionat un oraș întreg din Italia

 

Eduard, în vârstă de 9 ani, gemenii Alessio și Denis, de 10 ani, împreună cu surioara lor Lois, de 6 ani, însoțiți de mama lor Gina-Cosmina și de tatăl Florin-Adrian Circiu, cu toții s-au prezentat la primărie cu mare emoție. În întâmpinarea familiei de origine română, care locuiește de mult timp în orașul în care s-au născut toți copiii lor, s-au aflat primarul Eros Torsi și consilierii Antonio Ramanzini, responsabil cu întreținerea și parcurile și grădinile publice, și Stefano Seghetti, responsabil cu ecologia și mediul.

Așezați în primul rând, cu mamele și tații în spatele lor, cei patru frățiori și surioare, care au făcut tot ce au putut pentru comunitate, au avut parte de o experiență de neuitat, pe care nu vor uita să o povestească colegilor de școală. Nu s-ar fi așteptat niciodată să primească un certificat de recunoștință și admirație atât de mare din partea municipalității pentru un gest care pentru ei a fost aproape un joc.

S-a dovedit că nu era prima dată când făceau curățenie în parc și că nu era o sarcină încredințată de un părinte, ci o inițiativă spontană pe care copiii o iau în mod regulat atunci când văd că parcul este murdar. O bună practică de protecție a mediului care trebuie copiată și care merită să fie încurajată.

Mama, Gina Cosmina: „Pentru noi, copiii au făcut un 'lucru normal'"

 

Prin urmare, primarul a lăudat gestul și le-a mulțumit copiilor pentru eforturile lor, numindu-i "Gardienii parcului". I-a chemat unul câte unul și le-a dat instrumentele de care au nevoie pentru a-și continua munca: mănuși, o pălărie și o bavetă galbenă Legambiente. Pentru a le spori angajamentul și pentru a răspândi o cultură ecologică, le-a dat și o misiune: să-și sensibilizeze colegii și prietenii, invitându-i să colecteze împreună cu ei deșeurile pentru a păstra mediul curat.

În final, ca premiu suplimentar, primarul Torsi a oferit fiecărui copil un voucher pentru o pizza și o băutură care vor fi consumate într-o pizzerie din Trevenzuolo.

"Dorim să vă mulțumim, chiar dacă pentru noi ceea ce au făcut copiii a fost un "lucru normal"", a scris mama lor într-un mesaj adresat primarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel