Pandemia de COVID-19 e folosită de escroci în încercarea de a păcăli oamenii care au rude internate. Mai multe persoane au reclamat la poliție că au primit telefoane de la așa-ziși medici. Aceștia cer diverse sume de bani pentru a acoperi tratamentul medical al unor rude internate în spital, scrie Digi24. În aceste condiții, se pare că numărul celor care au apelat la „metoda Accidentul” în pandemia de COVID-19 a crescut în ultima perioadă. Această creștere a fost înregistrată pe fondul unui număr tot mai mare de infectări și internări în spital.
De cealaltă parte, cadrele medicale atrag atenția că tratamentul pentru COVID-19 în orice unitate sanitară este decontat de către stat pentru cei care au o asigurare valabilă de sănătate. Totodată, aceștia au precizat că unitatea sanitară nu emite o factură decât dacă pacientul nu este asigurat, iar acest lucru se întâmplă abia la finalul tratamentului, după ce pacientul a fost externat.
De asemenea, și polițiștii atrag atenția că telefoanele primite de rude ale unor bolnavi din Cluj, Iași sau București nu sunt reale. Totodată, nici sumele pretinse, între 5.000 și 30.000 de lei, nu sunt sub nicio formă solicitate de cadrele medicale. Astfel, sfatul autorităților este de a ignora astfel de apeluri și de a alege să nu oferiți banii pretinși pentru tratament. Pe de altă parte, oamenii sunt sfătuiți de autorități să reclame la poliție situația în care cineva încearcă să obțină bani de la ei, scrie Digi24.
Amintim că România se confruntă cu un nou val de infectări, iar în acest context, medicii din Arad avertizează că în ultima perioadă s-a înmulțit numărul de pacienți tineri, infectați cu COVID, care au leziuni pulmonare grave. În aceste condiții, unii ajung la spital cu plămânii afectați în proporție de 100%, spun medicii.
Medicii din Arad avertizează că în ultima perioadă s-au înmulțit pacienții COVID, tineri, care au leziuni pulmonare grave. Unii ajung la spital cu plămânii afectați în proporție de 100%, spun medicii. Acestia adauga că este vorba despre pacienți care vin mult prea târziu la spital.
Avertismentul cadrelor medicale vine în contextul în care numărul cazurilor de infectarea a crescut în ultimele trei săptămâni și de multe ori pacienții ajung la Terapie Intensivă sau mor.
„Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care - după ce testele COVID-19 devin negative - ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100% iar viața pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată”, a explicat Cristian Nicolescu, medicul șef al Secției Anestezie și Terapie Intensivă, potrivit Mediafax.
În aceste condiții, medicii îi sfătuiesc pe pacienți să vină la control încă din momentul în care se manifestă primele simptome.
„Întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face tot ce este omenește posibil însă vă rugăm să fiți aliații noștri în lupta cu acest virus nemilos! Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!”, a precizat medicul Cristian Nicolescu, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News