Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nominalizare fabuloasă în Statele Unite pentru un artist român
WhatsApp
Mihaela Drăgan, singura româncă din lume, nominalizată pentru distincția: The Gilder Coigney International Theatre Award.
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG

 

Mihaela Drăgan a fost nominalizată la ediția din acest an a The Gilder&Coigney International Theatre Award, acordat de Liga Profesionala a Teatrelor.

 

Actrița a devenit astfel una dintre cele doar 20 de femei din întreaga lume nominalizate pentru această distincție, decernată în cadrul unei ceremonii grandioase care va avea loc în data de 23 octombrie la Centrul de teatru Martin E. Segal din New York.

 

Prin acordarea acestui premiu, este recunoscută munca excepțională depusă de actrițele de teatru din întreaga lume și conform organizatorilor: "se dorește să se facă o diferență în viața și cariera unei artiste internaționale de teatru". Premiul presupune și acordarea unei recompense simbolice în valoare de 1.000 USD.

 

Mihaela Drăgan s-a născut în 1986. Ea este actor și dramaturg cu proiecte în București și Berlin. În anul 2014, împreună cu alte actrițe a înființat The Roma Women's Theatre Company. În anul 2015, Mihaela a jucat în filmul Aferim!, proiecție care i-a adus regizorului Radu Jude, Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

 

Premiul The Gilder&Coigney International Theatre Award a fost creat în anul 2011 pentru a le omagia pe Rosamond Gilder și Martha Coigney, două actrițe legendare de treatru care au demonstrat că arta teatrală nu are granițe. Decernat o dată la trei ani, premiul se dorește a fi o recunoștiință a muncii excepționale pe care  o depun actrițele de talie mondială în promovarea teatrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel