Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Negocieri Ucraina-Rusia. Mihail Podoliak: Este un proces foarte dificil, rușilor le este greu să spargă stereotipurile
WhatsApp
Negocieri Ucraina-Rusia. Mihail Podoliak: Este un proces foarte dificil, rușilor le este greu să spargă stereotipurile. Pe lângă delegația principală, subgrupuri de lucru negociază în mod constant, spune consilierul șefului Biroului Prezidențial.
Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene

Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului prezidențial și membru al delegației ucrainene la negocierile cu Rusia, a declarat că contactele dintre negociatori continuă zilnic. Ucraina nu face concesii în ceea ce privește problemele de integritate teritorială. 

Podoliak a declarat acest lucru într-un interviu acordat BBC.

"Negocierile se desfășoară în permanență online, sunt multe chestiuni litigioase, pentru că președintele și-a exprimat clar poziția în ceea ce privește integritatea teritorială, garanțiile fundamentale de securitate - iată care sunt aspectele importante pentru noi. Negocierile se desfășoară în mod constant online, există multe grupuri consultative care sunt implicate în acest proces", a spus Podoliak.

Acesta a recunoscut că structura negocierilor este complexă. Există un grup de negociere și multe grupuri care lucrează în diferite formate. În plus, consilieri politici din ambele părți sunt implicați în negocieri. 

 

Negocieri Ucraina-Rusia

 

"Consilierii politici lucrează activ în mod consultativ. În plus, există echipe juridice care trebuie să reconcilieze totul. Există, de asemenea, grupuri consultative care analizează în ce măsură acest lucru va fi perceput de societatea ucraineană", a adăugat el.

Podoliak a subliniat că există un acord între delegații de a nu discuta despre redactarea "documentului de pace" până când părțile nu vor conveni asupra unei poziții de compromis care să poată fi făcută publică. 

În ciuda acestui fapt, "partea rusă aruncă deseori cu propriile povești" pentru a crea presiune psihologică asupra părții ucrainene și pentru a provoca conflicte în societatea ucraineană. 

"Există poziția Rusiei - este propagandă, ei s-au împins într-o iluzie despre cum este construită lumea. Și mai este și poziția ucraineană, care a fost exprimată public de președintele Zelensky: integritatea teritorială și suveranitatea sunt valori cheie pentru noi. Punct și de la capăt.

În ceea ce privește procesul de negociere în sine - despre asta este vorba, să aflăm unde putem și asupra a ceea ce vom conveni. Dacă nu putem ajunge la un acord, vom spune acest lucru. Dar atâta timp cât procesul de negociere este în curs de desfășurare și orice cuvânt neatent care este spus... Este un proces foarte dificil.

Președintele a spus în mod clar că integritatea teritorială și suveranitatea reprezintă fundamentul statului și nu văd rostul de a mai spune ceva. Ei pot declara orice doresc. Aceasta este poziția lor. Întrebarea este poziția noastră, iar poziția noastră este apărată pe câmpul de luptă. Ucraina nu face nicio concesie, pentru că este vorba de libertatea și integritatea noastră", a conchis Podoliak.

 

Mihail Podoliak: Este un proces foarte dificil, rușilor le este greu să spargă stereotipurile

 

În același timp, consilierul șefului PO a menționat că nu știe ce este gata să facă Rusia. În opinia sa, rușii au o înțelegere slabă a lumii moderne și a Ucrainei. Din cauza analizei slabe de dinaintea războiului, "au făcut greșeli fatale", deoarece și-au evaluat greșit atât resursele lor, cât și pe cele ale Ucrainei.

"Le este foarte greu să spargă stereotipurile în care au trăit timp de opt ani. Bazându-se pe această iluzie propagandistică, au luat decizii fatale și încă nu-și pot spune: am greșit. Acest lucru este dificil și afectează procesul de negociere, deoarece trebuie să evaluăm lumea reală mai adecvat și mai pragmatic", a declarat Podoliak, responsabilul care conduce echipa de negociatori ucraineni cu Rusia.

În același timp, Podoliak este încrezător că cele 25 de zile de război și rezistența Ucrainei i-au condus pe ruși "la o percepție mai adecvată a realității". 

"Nu voi spune că au înțeles în sfârșit unde, cine și unde se află, dar ne permite mai mult sau mai puțin să avem un dialog", a spus el.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel