Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Educațiilor le cere primarilor ”să se mişte mai repede”: "Înainte de finalul anului şcolar"
WhatsApp
Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului şcolar, referitor la miile de şcoli din România unde elevii trebuie să meargă în continuare la toalete în curte, că acestea se află în administrarea primăriilor, solicitându-le edililor să se "mişte mai repede".

"Şcolile se află în administrarea primăriilor, acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupaţi de învăţământ, e problema infrastructurii. Toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt şi locuri unde va trebui să mai insistăm, să comunicăm mai mult cu primarii astfel încât să-i conştientizăm de faptul că trebuie să se mişte mult mai repede. Procedeele de licitaţie trebuie pornite undeva, cu mult înainte de terminarea anului şcolar pentru ca, pe perioada vacanţei de vară, aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de aceste probleme cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar", a declarat Daniel Breaz, luni, la Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

Mii de elevi merg şi în acest an şcolar la toalete în curte. Un loc fruntaş este ocupat de Botoşani, unde 157 de şcoli au toaleta în curte. Teleormanul a primit peste 3 mil. lei pentru rezolvarea acestor probleme şi totuşi 43 de şcoli, dintre care trei din oraşul Videle, au toalete exterioare. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în judeţ sunt 88 de clădiri fără autorizaţie sanitară pentru că au toaletele în curte, iar unele dintre ele nu au nici apă curentă.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel