Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: Școlile și grădinițele încep cursurile fizic. Iată în ce condiții
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri toate consiliile de administrație din școli și grădinițe se vor întruni pentru a stabili dacă unitățile se pot deschide, în funcție de pragul de vaccinare care urmează să fie anunțat de autorități.
Ministrul Cîmpeanu, anunț de ultimă oră  Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online

Ministrul Educației a anunțat că, vineri, vor fi ședințe ale consiliilor de administrație din fiecare școală și grădiniță. „Dacă există probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca școala să rămână on-line chiar dacă școala are o rată de infectare de peste 60%”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ și se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință. Peste 70% din personalul din școli este vaccinat, a precizat Sorin Cîmpeanu. Cei mai mulți dintre angajații vaccinați sunt din Ilfov, București și Cluj.

 

1.800.000 de copii se vor întoarce de luni la școală

 

1.800.000 de copii se vor întoarce de luni la școală, reiese din datele estimative ale Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu spune că în București rata de vaccinare va depăși 70%. În București 70% din școli au rata de vaccinare peste 60%, datele urmând să fie actualizate vineri.

„Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulți colegi vaccinați încât să spunem că în București avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de școli și grădinițe vinerea trecută, publice și private, care aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele și pe ultimul loc sunt școlile gimnaziale. Întrebat dacă școlile care au rata de vaccinare peste 60% pot rămâne în online, ministrul interimar a răspuns: „da, există posibilitatea de a rămâne online pe baza unei solicitări făcute de Consiliul de Administrație”.

În ceea ce privește numărul estimativ al copiilor care s-ar putea întoarce de luni la ore, Cîmpeanu a spus că este vorba despre 1.800.000 de copii din 2.930.000, privat și public.

 

Iohannis a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită

 

Reamintim că, joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită. În contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri noi de COVID, în luna octombrie s-a decis ca elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal să intre într-o vacanţă de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Activităţile de tip after-school au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile. Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit, însă a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.

 

Aproape 9.000 de cazuri noi și 434 de deces, raportate pe 4 octombrie în România

 

România a înregistrat, ieri, 8.971 cazuri noi de COVID și 434 decese, în ultimele 24 de ore. Internările pe ATI ating un nou record, cu 1.902 de bolnavi. Până pe 4 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.685.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.910 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.453.774 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 125 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.250 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până pe 4 octombrie, 49.604 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 03.11.2021 (10:00) – 04.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 489 de decese (255 bărbați și 234 femei), din care 55 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel