Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Sănătăţii: Un nou caz de variola maimuţei diagnosticat în România
WhatsApp
Un nou caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România, la un bărbat de 36 de ani, care are o stare de sănătate bună, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii.


Potrivit instituţiei menţionate, bărbatul este contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România. Acesta s-a prezentat miercuri la un spital din Bucureşti, unde a rămas internat. Simptomele bolii au apărut pe 12 iunie.

Ministerul Sănătăţii anunţa, pe 13 iunie, primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti.

Este al patrulea caz de variola maimuței, depistat în România, toate la bărbați.

Rafila, după apariția celui de-al treilea român cu variola maimuței: E vorba de comportament la risc

 

Dosar penal pentru primul pacient român diagnosticat cu variola maimuței

 

Primul pacient român diagnosticat cu variola maimuței are dosar penal pentru omisiunea declarării unor informații.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, constând în aceea că, bărbatul de 26 de ani, care este primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România, a refuzat să ofere informații cadrelor medicale, cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu alte persoane, polițiștii Secției 12 s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omisiunea declarării unor informații.

Bărbatul de 26 de ani, care prezenta simptome specifice afecțiunii virale, a fost internat la o unitate spitalicească din sectorul 3.

El a refuzat să ofere informații cu privire la persoanele cu care a intrat în contact, iar în 14 iunie i s-a deschis cercetarea penală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat, luni, în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, a anunțat Ministerul Sănătății. Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului și astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

 

Care sunt simptomele?

 

Poate dura până la trei săptămâni pentru ca pacienții infectați cu variola maimuței să dezvolte vreunul dintre simptomele care o caracterizează.

Primele semne ale virusului includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare - ceea ce înseamnă că, teoretic, ar putea fi confundat cu alte boli comune.

Dar cea mai neobișnuită caracteristică a sa este o erupție cutanată care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului, de obicei pe mâini și picioare.

Erupția se schimbă și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care mai târziu cade.

 

Cât timp este cineva contagios?

 

O persoană este contagioasă din momentul în care apare erupția cutanată până când toate cruste au căzut și pielea de dedesubt este intactă.

Cârceii pot conține, de asemenea, material viral infecțios.

Se consideră că perioada de infecție durează trei săptămâni, dar poate varia de la o persoană la alta.

 

Ce trebuie să fac dacă am simptome?

 

Orice persoană care prezintă o erupție cutanată neobișnuită sau leziuni pe orice parte a corpului, în special pe organele genitale, trebuie să contacteze NHS 111 sau să apeleze un serviciu de sănătate sexuală.

Britanicii sunt rugați să contacteze clinicile înainte de vizita lor și să evite contactul apropiat cu alte persoane până când au fost consultați de un medic.

Bărbații homosexuali și bisexuali au fost rugați să fie deosebit de atenți la simptome, deoarece majoritatea cazurilor au fost depistate la bărbații care fac sex cu bărbați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel