Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Sănătăţii: Două noi cazuri de variola maimuţei confirmate în România
WhatsApp
Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, confirmarea în ţara noastră a două noi cazuri de variola maimuţei, ambele persoane având o stare de sănătate bună.
Variola maimuței a fost declarată o urgență de sănătate globală: Cum s-a ajuns la această decizie?

Potrivit sursei citate, este vorba despre doi bărbaţi cu vârste de 31 şi 36 de ani, din Bucureşti. Starea lor de sănătate este bună şi se află în izolare.

Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 40 de pacienţi.

 

Care sunt simptomele?

 

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

 

Cum se răspândește?

 

Variola maimuței nu se răspândește în mod normal cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intra în organism prin piele lezată, tract respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat prelungit cu o persoană care are variola maimuței sau contact prelungit cu obiecte contaminate. Cu toate că variola maimuței nu a fost documentată anterior ca o infecție cu transmitere sexuală, transmiterea în timpul contactului sexual este în concordanță cu modul în care acum virusul poate fi transmis de la o persoană la alta.

Focare de variola maimuței au apărut de obicei în populațiile care trăiesc în zonele rurale și care vânează, manipulează și consumă carne de vânat. În ultimii ani, au apărut cazuri din ce în ce mai mult în zonele urbane din țările endemice. Cazuri de import din Africa de Vest către Marea Britanii și alte trei țări au fost înregistrate în ultimii ani.

Variola maimuței poate fi transmisă prin contact direct și prin expunerea la picături mari eliminate prin expirație. Perioada de incubație a variola maimuței-ului este de obicei de la 6 la 13 zile. Variola maimuței necesită, de obicei, un contact personal strâns cu o persoană simptomatică infectată. Boala este adesea auto-limitantă, cu simptome ce dispar spontan în 14 la 21 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel