Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mihai Chirică, nou ATAC la românii din DIASPORA: „România a dat cei mai SLABI MUNCITORI pe șantierele europene“
WhatsApp
Un nou derapaj al primarului municipiului Iași, Mihai Chirică. În discursul de la deschiderea anului școlar el a făcut referiri controverstae privind învățământul profesional din România, deși el se afla la un colegiu de elită din oraș.

Primarul municipiului iași, Mihai Chirică, face noi derapaje. În discursul său de la deschiderea oficială a anului şcolar, Mihai Chirică a afirmat că „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“. Declaraţia vine după un şir de afirmaţii la adresa românilor din disapora, cel puțin la fel de controversate.

Chirică făcea referire, în discursul său, la calitatea învăţământului profesional, cu toate că el a participat la deschiderea anului școlar la un colegiu de elită din oraş. În discursul său naţionalist el a pus accentul pe educație, în primă fază. „Fără educaţie, nu există naţie. O naţiune care vrea să dăinuie în timp, trebuie să acorde educaţiei poporului său prima prioritate în orice strategie de ţară“, a declarat Mihai Chirica. Tot el a spus că şcoala românească nu-şi mai găseşte locul, iar educaţia copiilor devine tot mai precară. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, Mihai Chirica a afirmat: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“.

Declaraţia primarului Iașiului vine după un şir de afirmaţii cu aceeași tentă, cel puțin la fel de controversate. În urmă câteva zile, într-un interviu acordat publicației Bună Ziua Iași, Chirică susține că România va invadată de africani „coborâți din copac", care vor ajunge să ne conducă.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație - putem spune «La revedere!».Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație", afirmă Chirica.


Citește și: Mihai Chirica, derapaj rasist, într-o emisiune: „O să vină peste noi congolezii, somalezii și alte națiuni care sunt coborâte din copac”


Ulterior el s-a apărat și a spus că declaraţiile privind congolezii, somalezii şi sirieni au fost o metaforă. Este o metaforă pe care o folosim cu toţii de fiecare dată când facem trimitere la discrepanţele majore dintre un stat european, cum este România, care acum 100 de ani făcea descoperiri de care se bucură tot globul astăzi, mă refer poate şi la motorul cu reacţie. Iar din lipsa de educaţie ajungem să ne dezintegrăm şi o să ajungă popoare africane să ne conducă, pentru că ei investesc în educaţie, iar noi trăim doar din trecut şi nu înţelegem că fără a da atenţie acestui domeniu vital al naţiunii române ne vom descompune”, a declarat ulterior Mihai Chirica.


Citește și: Cum se APĂRĂ Chirica după ce a primit critici privind declaraţia despre „congolezi” şi „sirieni”

 

Chiar cu câteva zile înainte de declarația privind „naționule coborâte din copac“, tot la un post de televiziune local, Mihai Chirica a făcut o altă declaraţie scandaloasă, referitoare la româncele din Diaspora. „Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot (...) Şi uite aşa, pe muncitori îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate“, a spus la sfârşitul lunii august Mihai Chirica.


Citește și: Primarul Mihai Chirica, despre românii din Diaspora: Fetele frumoase se PROSTITUEAZĂ, băieții sunt SCLAVI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel