Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai mult de jumătate dintre elevii români ar vrea să plece definitiv din ţară (Studiu Salvaţi Copiii)
WhatsApp
Mai mult de jumătate dintre elevi ar vrea să plece definitiv din ţară şi doar 1 copil din 3 are încredere că autorităţile ar rezolva o situaţie de abuz, arată cel mai nou studiu Salvaţi Copiii.
elevi_bulgaria

55% dintre copiii care sunt în şcoala gimnazială sau în liceu îşi doresc să se stabilească în străinătate, în vreme ce o treime dintre ei şi-ar dori să studieze în altă ţară. Cauzele sunt multiple, însă în fruntea clasamentului stau oportunităţile legate de educaţie şi nemulţumirea sau neîncrederea faţă de condiţiile de viaţă din România, arată datele unei anchete sociologice derulate de organizaţia Salvaţi Copiii.

Mai mult de jumătate dintre elevi ar vrea să plece definitiv din ţară

 

Neîncrederea în autorităţi este foarte mare în rândul minorilor. Doar puţin peste o treime dintre ei admit că în faţa unui abuz ştiu cui să ceară ajutorul şi şi-ar pune nădejdea în acea persoană sau instituţie de referinţă. Şi asta în condiţiile în care 65% dintre copii pot să recunoască o situaţie de abuz.

În ceea ce priveşte gradul de toleranţă al celor care au mai puţin de 18 ani, datele prezentate acum arată că în zece ani a crescut procentul elevilor care ar fi de acord să aibă un coleg de clasă sau de bancă rom, un coleg cu dizabilitate fizică sau unul cu HIV. A scăzut însă proporţia celor care ar accepta să fie colegi cu copii cu probleme de sănătate mintală. Dintre celelalte categorii expuse riscului de discriminare, cel mai ridicat nivel de toleranţă se manifestă faţă de copiii refugiaţi şi de cei din sistemul de protecţie.

Ancheta Salvaţi Copiii România a fost făcută în perioada noiembrie-decembrie 2022, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, format din copii de gimnaziu şi liceu, iar marja de eroare este de plus, minsus 3%, la un nivel de încredere de 95%, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel