Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liceenii din România se pot înscrie pentru a obţine o bursă de studiu în SUA
WhatsApp
Liceenii din România se pot înscrie pentru a obţine una din cele 30 de burse de studii în Statele Unite ale Americii, disponibile pentru anul şcolar, care va începe în toamna anului 2023, în cadrul programului FLEX, iniţiat de Ambasada Statelor Unite, American Councils şi Ministerul Educaţiei. 

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 13 octombrie şi asigură un an de liceu în Statele Unite, cu toate costurile acoperite. Câştigătorii vor fi stabiliţi de o comisie din Statele Unite.

Competiţia este deschisă liceenilor care au cetăţenie română, sunt născuţi între 15 iulie 2005 şi 15 iulie 2008, sunt în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a şi studiază engleza în liceu.

Liceenii din România se pot înscrie pentru a obţine o bursă de studiu în SUA

 

„Cei interesaţi trebuie să completeze o aplicaţie online. La una, două zile după ce au trimis acea primă etapă a aplicaţiei, vor primi şi un link către un test pe limba engleză. Dacă îi conving pe cei ce revizuiesc aceste aplicaţii online, atunci o să ne întâlnim faţă în faţă pentru mai multe testări. Toate aceste alte informaţii pe care le colectăm în runda aceasta faţă în faţă ajung din nou în Statele Unite şi acolo recrutorii iau decizia finală. Programul acoperă toate costurile majore, de la transport, la viză, la cazare acolo, cele trei mese pe zi şi inclusiv o mică alocaţie lunară, e vorba de 200 de dolari“, a declarat Eliza Chirilă, de la American Councils, titrează Rador.

Cristian Diaconu este unul dintre liceenii care au obţinut o bursă în Statele Unite ale Americii.

„Merită din toate punctele de vedere şi îţi schimbă viaţa în mai bine. Eu am fost lăsat în statul Texas. Am reuşit să mă acomodez. L-a vorbit acolo am avut mai mult de învăţat, pentru că nu eram foarte obişnuit. O barieră putea fi dorul de casă, dar odată ce eşti acolo şi te bucuri de toată experienţele, vezi totul nou în jurul tău, mai uiţi să îţi fie dor“, a afirmat Cristian.

Anul de liceu, urmat în Statele Unite ale Americii, poate fi recunoscut la întoarcerea în România.

 

Vezi și:

Comisia Europeană, concurs online de traduceri la care pot participa şi elevii din România

 

Liceele din România se pot înscrie de astăzi la un concurs online de traduceri, organizat de Comisia Europeană. Numărul final al liceelor participante din fiecare ţară va fi egal cu numărul de locuri deţinute de ţara respectivă în Parlamentul European. 

Elevii pot avea orice cetăţenie, dar trebuie să fie născuţi în anul 2005. Câştigătorii, câte unul din fiecare ţară, vor fi anunţaţi la începutul lunii februarie 2023. Ei vor fi invitaţi să-şi primească premiile în primăvară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bruxelles, potrivit Rador.

Începând cu 2 septembrie, ora 12.00 (CET), liceele vor putea să se înscrie online, oferindu-le elevilor șansa de a se lua la întrecere cu colegi din întreaga UE. La ediția de anul acesta, tinerii liceeni vor primi la tradus texte cu tema: „Să pornim pe calea cea bună, către un viitor mai verde”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel