Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
La cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11
WhatsApp
Copiii cu vârsta între 5-11 care au trecut prin COVID pot fi vaccinați imediat ce se simt bine, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.
UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Adriana Pistol a fost întrebată, vineri seară, despre faptul că a început de 10 zile campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, însă sunt foarte mulți copii infectați și părinții lor vor să afle la cât timp după trecerea prin boală pot fi vaccinați.

„Întâi aș vrea să menționez că deși, într-adevăr, sunt mai mulți copii care sunt infectați, procentul lor raportat la populație nu este foarte mare. Ca să răspund întrebării dumneavoastră, imediat ce copilul se simte bine, la o săptămână, la două săptămâni, atunci când a ieșit din izolare, dacă copilul este bine, sănătos, vaccinarea poate fi efectuată”, a spus Pistol.

Tot ea a explicat, vineri seara, formularul de localizare a pasagerului, anunțând că s-au redus amenzile pentru necompletare de la 1.000 de lei la 500 de lei.

Principalele modificări anunțate de Adriana Pistol:

 

- termenul de 24 de ore în care se putea completa până acum formularul, înainte de intrarea în România, a fost extins la 72 de ore. Formularul poate fi completat și la 24 de ore după trecerea graniței

- au fost introduse excepții referitoare la câteva categorii profesionale care trec granița des și nu pot completa practic formularul de fiecare dată. Pistol a anunțat că aceste persoane exceptate trebuie să completeze o singură dată formularul, iar dacă nu vor mai face parte din categoriile exceptate vor anula primul formular. Este vorba despre piloți, mecanici de locomotivă, transportatori de mărfuri, persoane care lucrează în statele vecine României și trec granița cel puțin o dată pe zi, navigatori, personal medical care ar putea transporta pacienți peste hotare.

- a crescut perioada cât sunt păstrate datele personale din formular la 6 luni, având în vedere necesitatea, în unele cazuri, de a dovedi felul în care a fost completat dacă există litigii de natură juridică în privința amenzilor

- amenzile pentru cei care nu au completat formularul nici după intrarea în țară au fost reduse de la 1.000 de lei la 500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel