Românii s-au angajat în revânzarea mașinilor uzate, însă le dădeau kilometraj înapoi pentru a le crește valoarea comercială și a le face mai atractive pentru cumpărătorii care habar nu aveau. Aceștia au fost descoperiți și raportați de militarii Comandamentului Provincial al Guardia di Finanza din Ascoli Piceno, care au obținut dovezi semnificative pentru acuzații.
Activitatea de investigație a poliției judiciare a Grupului Ascoli Piceno, coordonată de Parchetul local, a condus la plângerea pentru înșelăciune și înșelăciune comercială a trei cetățeni români, legați prin legături de familie, a unei revinderi de mașini second-hand cărora, conform acuzației, le-a manipulat metodic odometrul prin reducerea distanțelor efective indicate de instrument.
În cel mai bun caz, potrivit investigațiilor, mașinile au fost „întinerite” cu câteva zeci de mii de kilometri, până la jumătate din drumul parcurs. În cele mai rele dintre cazuri, românii au dat kilometrajul înapoi cu peste 200.000 de kilometri, transformând acele mașini din „fier vechi foarte periculos pentru siguranța pasagerilor și pentru traficul rutier în sine, în vehicule cu un motor aparent aproape nou”, arată polițiștii.
După ce dădeau kilometrajul înapoi, le făceau mașinilor publicitate prin reclame pe site-uri de specialitate, „de la care au primit o evaluare mai bună, garantată de kilometrajul redus al autovehiculului, reușind să obțină un avantaj economic necuvenit din vânzare, în detrimentul clienților înșelați”.
„Pentru a fura definitiv încrederea clienților, mașinile au fost oferite spre vânzare doar după ce s-a efectuat o nouă revizie, indiferent de data ultimei, ca un element suplimentar de garanție a kilometrilor parcurși de mașină”, mai arată polițiștii.
Escrocheria kilometrilor dați înapoi este o cunoscută deja. Ca urmare a particularităților poliției economico-financiare încredințate Corpului, s-au efectuat controale fiscale direcţionate faţă de totalul evaziunilor fiscale şi s-au recuperat în vederea impozitării peste 719.000 euro, în scopul plății taxelor și impozitelor directe nedeclarate organelor fiscale, anume un TVA datorat de 182.000 euro și un venit impozabil de peste 625.000 euro.
Și tocmai prin agresiune împotriva tuturor formelor de criminalitate Guardia di Finanza restabilește competitivitatea și legalitatea pieței, astfel încât să alimenteze investițiile și dezvoltarea economică și comercială în limitele legii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News