Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Muncitori români, majoritatea femei, exploatați de patru italieni: Primeau 4,50 euro pe oră și erau ținuți în câmp 11 ore zilnic
WhatsApp
Muncitori români, bulgari și africani, majoritatea femei, au fost exploatați de patru italieni care acum sunt trimiși în judecată la Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere, provincia Caserta, regiunea Campania din Italia.
Italia. Muncitori români, majoritatea femei, exploatați de patru italieni: Primeau 4,50 euro pe oră și erau ținuți în câmp 11 ore zilnic

Conform presei din Italia care a relatat acest caz, muncitorii au primit doar 4,50 euro pe oră și erau obligați să muncească 11 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Nu aveau voie să folosească toaletele sau să stea jos pe câmp decât o singură dată pe zi, în ​​pauza de masă. Exploatatorii au beneficiat de aproximativ 2 milioane de euro de pe urma lor.

Italia. Zeci de muncitori români scot la lumină o serie de abuzuri: „Pericol continuu și salarii mici”. Compania neagă: „Numai calomnie”

Inculpaţii sunt acum acuzaţi de asociere infracţională dedicată exploatării muncii şi intermedierii ilicite a muncii.

 

Majoritatea erau femei

 

Cei patru italieni sunt trași la răspundere pentru înființarea unei asociații criminale dedicată exploatării muncii și intermedierii ilicite a forței de muncă, adică făceau angajări ilegale.

Pentru procurorul Santa Maria Capua Vetere, care a coordonat investigațiile efectuate în comun de Guardia di Finanza din Mondragone și carabinierii Departamentului Teritorial Mondragonese, inculpații apărați de avocații Angelo Raucci și Giovanni Lavanga „au creat o organizație permanentă prin care au angajat forță de muncă recrutată datorită intermedierii ilicite a caporalilor la care s-au îndreptat majoritatea femei de naționalitate africană, bulgară și română pentru a fi angajate în domeniile municipiilor Mondragone, Falciano del Massico, Carinola, Castel Volturno, Villa Literno și Grazzanise”.

Italia. Muncitori români, exploatați până la epuizare pe salarii mizere: Ori s-a făcut așa cum au dictat "caporalii", ori au fost concediați

 

Sute de românce, exploatate, hărțuite și abuzate pe câmpuri și în serele din Italia

 

Organizația ActionAid a întocmit un raport cu un rezultat dureros despre condițiile româncelor și bulgăroaicelor angajate în agricultură pe câmpurile și în serele din sudul Italiei. Organizația a intervievat și întâlnit 119 femei românce și bulgare la locul de muncă din Puglia, Basilicata și Calabria: „Străinii sunt mai expuși hărțuirii”.

Cătălina, una dintre multele românce care lucrează în mediul rural din Basilicata, Italia, spune: „Câștig 38 de euro pe zi. Cei care reușesc, lucrează fără întrerupere, de luni până duminică. Bărbații primesc cu doi euro în plus pe oră pentru că au sarcini mai grele. Azi dimineață m-am trezit devreme, începem la șase: pregătim pământul pentru plantarea căpșunilor, îl fertilizăm. Trebuie să fiu aplecată tot timpul și acum că sunt însărcinată e obositor. Mă simt epuizată, dar trebuie să muncesc acolo, am nevoie mare de bani”.

Până și operatorii, cercetătorii, psihologii și sindicaliștii confirmă că hărțuirea sexuală, șantajul, salariile mizere, listele negre ale „caporalilor” (cei care-i supravegheaza la muncă-n.r.) sunt un fenomen cu rădăcini în tot Arcul Ionic, zona care cuprinde provinciile Matera, Taranto și Cosenza.

Italia. Revolta muncitorilor români, după ce compania la care lucrau i-a exploatat luni întregi. Trei manageri, anchetați

„Femeile, în special străinii din România și Bulgaria, sunt cele care își văd cele mai elementare drepturi încălcate. Muncitorii agricoli obișnuiți sunt 22.702, 16.801 italieni și 5.901 străini, dintre care 76 la sută sunt formați din cetățeni ai UE, în principal români și bulgari. Un alt element care înrăutățește viețile acestor muncitori este diferența salarială față de bărbați. La țară, femeile câștigă chiar și 25/28 de euro pe zi, în timp ce bărbații primesc 40. Nu numai asta, dar angajatorii incorecți declară mai puține zile în salariu decât cele muncite și asta împiedică femeile să aibă acces la tratament în caz de accident, de boală sau chiar în caz de șomaj agricol și concediu de maternitate”, susține Action Aid.

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv   

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel