Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 17 români, expulzați după o escrocherie de proporții. Cum profitau de generozitatea turiștilor ca să se îmbogățească
WhatsApp
17 români au fost reținuți după o escrocherie de proporții în Italia.
Italia. 17 români, expulzați după o escrocherie de proporții. Cum profitau de generozitatea turiștilor ca să se îmbogățească

S-au prefăcut că sunt surzi și muți și au reușit să obțină bani de la turiști pentru „a construi un centru internațional dedicat asistenței persoanelor surde, a persoanelor cu dizabilități și a copiilor săraci”. 17 escroci, toți de naționalitate română, au fost arestați, identificați și fotografiați în ultimele săptămâni de poliția locală Caorle, un orășel situat pe coasta Mării Adriatice, făcând parte din provincia Veneția, Italia.

Datorită unei serii de operațiuni, inclusiv în civil și datorită utilizării echipamentelor disponibile, inclusiv a dispozitivelor de citire a plăcuțelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video, ofițerii au depus 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor și a fondurilor, care prevede o pedeapsă de 50 de euro, sechestrul de bani și materiale”.

Italia. Români, escrocherie cu venitul de cetățenie. Prejudiciu de peste 21,5 milioane de euro: „Pericol social extrem”

 

Românii au profitat de generozitatea turiștilor

 

Falșii surdo-muți români, profitând de generozitatea numeroșilor turiști prezenți în oraș, au cerut bani pentru construirea unui centru de asistență medicală și, pentru a face înșelătoria mai credibilă, s-au prefăcut membri ai asociației Handicap International. Din nou pentru a ascunde escrocheria, falșii surdo-muți români au înaintat trecătorilor formulare, scrise în italiană și germană, pentru a fi completate și semnate, de multe ori cu stilouri de cerneală care dispare. Toți românii care au participat la această escrocherie au fost expulzați din oraș.

De asemenea, împotriva a trei falși surdomuți au fost depuse plângeri la autoritățile judiciare pentru hărțuirea cerșetorie, infracțiune a codului penal.

Italia. Un hotelier român avea conaționali la curățenie „la negru”. Câțiva dintre ei beneficiau și de salariu și de venitul de cetățenie

 

Preotul paroh, amenințat: „Știu unde locuiești”


Comandantul poliției locale din Caorle, Armando Stefanutto, a subliniat că pentru a face mai eficientă reprimarea și prevenirea acestui tip de escrocherie este necesară colaborarea cu victimele înșelăciunii.

„Este esențial ca cetăţenii şi turiştii să raporteze. Este un fenomen criminal care, din păcate, nu este ușor de eradicat”, explică primarul orașului Caorle, Marco Sarto. „Cu toate acestea, o contracarăm cu toate resursele disponibile. Vreau să lansez un apel către rezidenți și turiști: nu vă lăsați abordați de acești subiecți și semnalați întotdeauna prezența lor la poliția locală sau carabinieri și depuneți plângere împotriva acestei infracțiuni”.

Acesta este „un fenomen care se răspândește cu repeziciune în toate stațiunile turistice. În Veneția sunt organizați în bande și au reacții violente cu cei care încearcă să li se opună sau să-i alunge, atât de mult încât au atacat atât un paroh și l-au amenințat cu faptul că știu unde locuiește”, mai spune primarul.

Italia. O româncă și fiul ei au stors 10.000 de euro de la un bărbat cu probleme psihice: „Un chipeș ca tine fără soție? Îți fac eu rost!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel