Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Interzis la școală, în Italia. Document oficial. Părinții trebuie să completeze formularul
WhatsApp
Regiunea Piemont a introdus obligația ca școlile să măsoare temperatura elevilor la intrare. Familiile trebuie să trimită un formular specific pentru această acțiune.

Cine măsoară temperatura elevilor la intrarea în școală? Guvernul a încredințat această responsabilitate familiilor elevilor:  "Febra se măsoară acasă și nu la școală, în fiecare dimineață. Limita maximă este de 37,5 grade", Dar Regiunea Piemont - cu un ordin al guvernatorului Alberto Cirio în vigoare din 14 septembrie - a introdus obligația școlilor din regiune de a verifica temperatura elevilor la intrarea în școală. Dacă școala nu poate face acest lucru, familiile trebuie să prezinte oun formular special care să ateste că temperatura a fost măsurată acasă.

Declarația pe proprie răspundere Covid-19 la școală și controversa asupra ordonanței din Piemont

 

Ordonanța Regiunii Piemont, care oferă familiilor sarcina de a măsura febra elevilor în fiecare dimineață și a școlilor de  a colecta declarațiile părinților, a ridicat revolta directorilor și a profesorilor, din cauza lipsei de personal. Chiar și ministrul educației, Lucia Azzolina,  i-a cerut guvernatorului să fretragă ordinul,  definindu-l ca „intempestiv și inadecvat”. Și astăzi, Ministerul Educației a contestat dispoziția din centrul controversei care obligă școlile să verifice temperatura elevilor și a familiilor pentru a o certifica.

„Nu dau niciun milimetru înapoi. Ministrul Azzolina m-a invitat să mă gândesc din nou: spune că prin această ordonanță creez probleme familiilor, obligându-le să scrie în jurnal în fiecare dimineață. Am răspuns că o declarație pe proprie răspundere nu este o problemă: scriu și semnez în fiecare zi în jurnalul fiicei mele, certificându-i participarea sau nu la cantină. Nici nu este o exagerare să ceri școlii să verifice ce au certificat familiile. Și dacă nu există nici o certificare,  se măsoară temperatura înainte începutul activității didactice”, potrivit today.it.

Jurnal pentru fiecare copil

 

În detaliu, ordonanța din Piemont privind „ Liniile directoare operaționale pentru gestionarea cazurilor și focarelor de SARS-CoV-2 în școli și servicii de educație pentru copii” recomandă tuturor instituțiilor să măsoare temperatura elevilor înainte de intrarea la școala. Cu toate acestea, dacă instituția, din motive obiective și dovedite, nu este în măsură să facă acest lucru, trebuie să prevadă un mecanism de verificare zilnică pentru a vedea dacă temperatura a fost efectiv măsurată de familie. Și asta printr-o declarație specifică care poate fi furnizată pe registrul electronic, pe jurnal, pe un formular specific, pe un chat de clasă sau în orice alt mod simplu ales de școală.

În cazul în care un elev se prezintă fără acest document, școala va fi obligată să măsoare febra înainte de începerea activității didactice. În această operațiune, instituțiile vor putea folosi voluntarii asociațiilor, cum ar fi Protecția Civilă și Carabinieri. Regiunea Piemont a alocat 500.000 pentru a sprijini școlile în achiziționarea de termometre și termoscanere.

În celelalte regiuni italiene, pe de altă parte, nu sunt prevăzute autocertificări, în afară de unele - cum ar fi Veneto și Piemont - unde este necesară o declarație pentru intrarea în colectivitatea de la școală după o absență din motive de sănătate, altele decât  Covid-19.

2. -imagine fara descriere- (autodichiarazione_scuola_assenza_2.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel