Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă 500 de școli au trecut în scenariul roșu. Situația unităților de învățământ din țară
WhatsApp
Alte 514 școli au intrat în scenariul roșu, de vineri până luni. Cursurile se desfășoară exclusiv online în 3.014 unități de învățământ.
elevi_scoala_masca

Conform datelor Ministerului Educației și Cercetării, luni, 9.748 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1, respectiv participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.894 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Totodată, 3.014 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3, ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform MEC, dintre cele 3.014 de unități aflate în această situație, 382 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel