Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hainele aruncate la gunoi poluează. De ce nu poartă o tânără aceeași rochie de două ori
WhatsApp
Cheltuim în neştire pentru haine, dublu față de acum 5 ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică. 

Fenomenul este foarte dăunător. Nu suferă doar bugetele de familie, ci şi mediul. Industria textilă este a doua în topul poluării, după cea petrolieră.

Laura este vlogger de modă şi are o garderobă doldora de haine. Specialiştii vorbesc despre un fenomen denumit „fast - fashion”, care a apărut şi pentru că îmbrăcămintea este accesibilă, iar oamenii sunt tentaţi de chilipiruri.

Laura Charabă, vlogger de fashion: „Noi lucrăm în industria asta de fashion, e normal să avem mai multe chestii, pentru că ăsta e jobul nostru. Dar, tu ca, privitor, care mă urmăreşti, trebuie să ştii că nu e normal să ai atâtea haine câte am eu”.

Şi totuşi datele statistice arata că o familie dă de două ori mai mulţi bani pe haine decât acum cinci ani.

Mai mult, un studiu realizat de Marketing Opportunity Research arată că 40 la sută dintre români cheltuie peste 300 de lei lunar pentru haine, însă sunt şi situaţii în care bugetul poate urca până la 1000 de euro.

„Îmi place să cumpăr multe rochii şi se întâmplă se le port o singură dată, nu îmi place să port de două ori aceeaşi rochie. Nu îmi pare rău, că hainele pe care nu le mai port le dau, le donez”, a spus o tânără pentru Știrile PRO TV.

Tânără: "Îmi cumpăr haine şi când ajung acasă nu le mai vreau. Dispare toată magia lor, cum e în magazin, şi cum e acasă".

Puţini sunt cei care reciclează hainele vechi, chit că industria modei este poluatoare. Potrivit unui studiu, la fiecare tonă de haine refolosite emisiile de dioxid de carbon scad cu 3.6 tone.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel