Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriel Oprea, AUDIAT la Secţia specială de anchetare a magistraţilor
WhatsApp
Fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea s-a prezentat, joi, la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare, în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

La intrarea în sediul SIIJ, Gabriel Oprea a declarat că a fost chemat în calitate de martor, dar nu a dorit să spună despre ce dosar este vorba.

De altfel, Gabriel Oprea a mai fost audiat în luna martie, în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa.

La sediul SIIJ se află şi Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, chemat să dea declaraţii în aceeaşi cauză.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că în anul 2011 Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Citeşte şi: Oprea: "Nu ne place să ne jucăm". Despre cazul Gigină: "un accident la care nu am luat parte"

Procurorii SIIJ susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel