Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetița româncă, suspectă de noua hepatită, dependentă de tratament. Micuța pacientă, internată de trei săptămâni
WhatsApp
Fetiţă româncă, de 5 ani, suspectă de"hepatita misterioasă" este internată la spitalul Grigore Alexandrescu. Pacienta este stabilă doar atunci când este ţinută sub tratament.  
Fetița româncă, suspectă de noua hepatită, dependentă de tratament. Micuța pacientă, internată de trei săptămâni

Deşi este internată de trei săptămâni medicii nu au observat nici o ameliorare a stării de sănăgate.  Surse medicale spun că fetiţa, diagnosticată cu hepatită fulminantă, este în stare stabilă doar atunci când îi este administrat tratamentul stabilit iniţial.

La încercările de reducere a dozei de medicament, pacienta nu a răspuns bine, spun aceleaşi surse. Asta înseamnă că starea de sănătate nu s-a îmbunătăţit.

Citeste si: Primul caz de hepatită acută severă, la un copil din România. O fetiță de cinci ani, internată în spital

Ccadrele medicale îi vor face noi teste pentru identificarea cauzei care a dus la îmbolnăvirea fetei. Pacienta are anticorpi pentru COVID-19, ceea ce înseamnă că a trecut recent prin boală. Testele pentru adenovirus, în forma cunoscută acum, au ieşit negative, trasmite Antena3. 

Până acum au fost depistate 200 de cazuri de hepatită misterioasă în întreaga lume. La 75 dintre pacienţii cu această patologie medicii au identificat şi infecţia cu adenovirus.

Vezi si: Hepatita acută pediatrică misterioasă ar putea fi provocată de COVID. OMS: "Adenovirusul este o ipoteză posibilă"

„Acestă formă de hepatită menționată de colegii britanici ar fi o hepatită de origine necunoscută. Se investighează dacă este un raport de cauzalitate între adenovirus și această hepatită fulminantă. Ca semne și simptome ar fi starea apatică a copilului, oboseala cronică, nu mai are poftă de mâncare, greață, dureri de cap, musculare, mâncărimi ale pielii, și, de asemenea, schimbarea pielii și a scaunelor. Vor fi mai deschise la culoare și urina mai închisă la culoare”, spune Claudina Cobzariu,  medic infecționist la Spitalul Victor Gomoiu din București.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel