Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Francezii, invitați să descopere cultura românească. Expoziția "Patrimoniul cultural românesc, o moștenire de mărturisit", în perioada 18 - 28 octombrie, la Bordeaux - FOTO
WhatsApp
Vernisajul expoziției "Patrimoniul cultural românesc, o moștenire de mărturisit" se va desfășura în această seară, la Mediateca din Pessac, Bordeaux, sud-vestul Franței.  

Centrul Franco-Român de cooperare economică și culturală anunță inaugurarea expoziției "Patrimoniul cultural românesc, o moștenire de mărturisit", care va putea fi vizitată la Mediateca din Pessac, Bordeaux, Franța. 

Exponatele au fost trimise în Hexagon de la Muzeul Țăranului Român din București. 

"Mâine seară, va avea loc la Mediateca din Pessac, vernisajul expoziției “Patrimoniul cultural românesc o moștenire de mărturisit”. Exponatele unicat trimise de la București în Franța de către Muzeul Țăranului Român din București pot fi văzute până în data de 28 octombrie la Mediateca din Pessac (marți, joi și vineri de la orele 13:30 la 18:30, miercuri și sâmbătă de la 10:00 la 18:00).

Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor unei persoane speciale, Doamna Olga Stancea, muncii depuse de echipa Centrului franco-român de cooperare economică și culturală din Bordeaux, benevolilor implicați în proiectele noastre.

Autoritățile franceze și române ne-au fost alături (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni #DRPRomania).

Vă mulțumim tuturor!", este anunțul Centrului Franco-Român de cooperare economică și culturală din Bordeaux.

expozitie-cultura-romania-bordeaux-1

expozitie-cultura-romania-bordeaux-2

Claudia Puiu: "Să faci promovare culturală înseamnă muncă"

 

"Să faci promovare culturală înseamnă muncă, seriozitate și extrem de multă expertiză. Trebuie să înțelegem că nu este suficient să așezi pe masa unor târguri de turism ori a unor manifestări internaționale multiculturale borcănele de zacuscă cumpărate de la magazinul românesc și ceva obiecte care imită grosolan artizanatul românesc, obiecte achiziționate tot de pe la piețe volante.

Să faci cultură înseamnă să ai bunul simț, să înveți toată viața și, mai ales, să ai cunoștințele necesare cu ajutorul cărora să poți stropi cu eleganță și valoare orice a fost atins de străbunii tăi. Mâine, la Bordeaux, depunem mărturie despre România mea. O adevărată aventură este să aduci patrimoniul cultural rural din țară. Trebuie să dispui de o rețea perfectă: căutători, donatori, șoferi, în țară și la Școala Română din Bordeaux", spune Claudia Puiu Barraud, președintele Centrului Franco-Român de cooperare economică și culturală din Bordeaux. 

expozitie-cultura-romania-bordeaux

expozitie-cultura-romania-bordeaux-4

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel