Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevii români, transportaţi zilnic în microbuze şcolare nesigure: Poliţiştii au dat peste 100 de amenzi
WhatsApp
Poliţiştii rutieri au desfăşurat, săptămâna trecută, o amplă acţiune de control a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, fiind aplicate 111 sancţiuni contravenţionale şoferilor de pe microbuzele şcolare.

Potrivit unui comunicat al IGPR, activităţile au vizat verificarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, utilizarea centurilor de siguranţă şi respectarea normelor rutiere, precum şi respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada 14 - 18 septembrie, poliţiştii rutieri au controlat 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale, dintre care opt pentru nerespectarea vitezei legale şi 13 la HG nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului şcolar, poliţiştii verificând deţinerea şi valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecţiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum şi permiselor de conducere şi certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.

Pe 16 septembrie, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în judeţul Dâmboviţa, fără a deţine la bordul autovehiculului copia conformă a licenţei de transport. De asemenea, şoferul nu a informat elevii pasageri cu privire la obligaţia de a purta centurile de siguranţă. Verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată, menţionează IGPR.

La data de 14 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, constatând că şoferul nu avea copia conformă a licenţei de transport la bordul acestuia.

La aceeaşi dată, un alt şofer a fost sancţionat contravenţional, după ce a condus un microbuz pentru transport elevi, în judeţul Galaţi, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de şcoala gimnazială pentru care efectua deplasarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel