Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevii români ar putea primi vouchere pentru controale oftalmologice și ochelari de vedere
WhatsApp
Elevii din învăţământul preuniversitar care se află în situaţii de vulnerabilitate materială ar putea primi vouchere pentru control oftalmologic şi achiziţionarea ochelarilor de vedere. O iniţiativă legislativă a PNL în acest sens a trecut de votul senatorilor.

Foarte mulţi elevi în învăţământul preuniversitar suferă de tulburări de vedere fără să conştientizeze că le au. De ce? Simptomele se instalează pe îndelete, sunt atât de uşoare încât copiii nu ştiu că au asemenea tulburări, indiferent că e vorba de miopie, de hipermetropii sau de cazuri de astigmatism. Examenul oftalmologic este foarte recomandabil.

Din partea UDMR, senatorul Kovács Irina consideră că iniţiativa este binevenită: „Învăţământul online, timpul îndelungat petrecut în faţa monitoarelor au dus la o oboseala accentuată a ochilor şi acest fapt a dus şi la o înmulţire a cazurilor de afecţiuni oftalmologice. Obişnuirea elevilor cu un control de rutină este un pas înainte înspre o viaţă sănătoasă“.

Potrivit documentului, se acordă vouchere pentru controlul oftalmologic şi achiziţionarea ochelarilor de vedere pentru elevii din învăţământul preuniversitar care se află într-o stare de vulnerabilitate materială, adică fac parte dintr-o familie cu cel puţin doi copii în întreţinere şi ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei sau fac parte dintr-o familie monoparentală, ale cărei venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel