Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevă româncă, acceptată la Oxford, apel pentru a putea merge la studii: „Am muncit din greu, iar rezultatul a venit. Însă aici se oprește călătoria mea?“
WhatsApp
O elevă de clasa a-12-a, din Constanța, a fost acceptată la Oxford University, UK, dar familia ei nu are bani pentru taxele școlare. Tânăra a ales să studieze Biochimie, dar costurile studiilor în Marea Britanie, după Brexit, ajung la peste 200.000 de lire. 

Pe blogul printesaurbana.ro, jurnalista Ioanei Chicet-Macoveiciuc a publicat scrisoarea deschisă a unei eleve din Constanța care are nevoie de ajutor financiar, după ce a fost admisă la renumita Universitate Oxford din Marea Britanie.

Antonia Florina Păunescu, elevă în clasa a 12-a la Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanța, a fost acceptată să studieze Biochimie la Oxford University, Magdalen College, pe unul din cele 4 locuri disponibile, începând din octombrie 2021. Din păcate, din cauza taxelor școlare, impuse în Marea Britanie cetățenilor din Uniunea Europeană după Brexit, eleva va avea de achitat 37.000 de lire sterline pe an, bani pe care familia fetei nu-i are.

„Din cauza contextului politic (Brexit), fiind cetățean al Uniunii Europene, nu voi putea beneficia de împrumutul guvernamental, iar taxa școlară nu va mai fi de 9.000 de lire pe an, ci de 37.500 de lire pe an, ultimul fiind în program de masterat. Astfel, este estimat, cu tot cu prețul de trai, că voi avea de plătit 200,000 de lire pentru cei patru ani de studiu, la sfârșitul cărora voi avea diploma Master of Biochemistry”, a explicat Antonia Florina Păunescu.

Elevă româncă, acceptată la Oxford, apel pentru a putea merge la studii

 

Eleva a făcut un ultim apel la sprijin financiar, în speranța că o companie sau o fundație va afla despre ea și va dori să o ajute să continue studiile la prestigioasa universitate, ținând cont că data limită pentru a putea trimite taxele este 25 iunie. Până acum fata nu  primit niciun răspuns favorabil, de aceea mai face o încercare de a găsi persoane care vor să o sprijine.

„Am reușit, astfel, să fiu acceptată la universitatea la care visasem încă de când am auzit de existența ei. Și acum? Am muncit din greu, m-am dedicat, am făcut sacrificii, iar rezultatul a venit, conform poveței. Însă aici se oprește călătoria mea?(...) Vă rog pe dumneavoastră să mă ajutați să continui pe drumul ales de mine, drumul excelenței, pentru a-mi putea atinge visul de a participa în cercetările pentru tratarea bolilor genetice cu ajutorul biotehnologiilor la cea mai bună universitate din lume“, scrie tânăra.

„Vreau să pot să duc mai departe învățătură primită, să pot asigura un elev că aspirațiile sale sunt realizabile dacă și le dorește îndeajuns încât să depună toate eforturile și să facă toate sacrificiile necesare pentru a le realiza.

Eleva are planuri de „modernizare a laboratoarelor din țară“

 

Consider că posibilitatea de a urma cursuri la o universitate dotată, fruntașă în domeniul cercetării, îmi va deschide orizonturile și mă va putea pregăti pentru a reveni în țară. Îmi doresc să aplic toate informațiile pe care le voi putea acumula la Oxford pentru a genera o schimbare în modul în care sfera cercetării este percepută în România.

Experiența de a fi în frontul dezvoltării domeniului biochimiei, cât și cunoștințele și relațiile pe care le-aș întemeia cu această ocazie, mă vor ajuta să dezvolt un proiect de modernizare a laboratoarelor din țară, astfel încât tinerii să vadă în meseria de cercetător în România o opțiunea viabilă și atrăgătoare“, încheie eleva scrisoare sa.

Cine își drește  să sprijine o tânără româncă să continue studiile și să facă performanță, o poate face donând în cont Revolut (se poate dona in orice monedă):  RO83 BREL 0005 5046 5137 0100, Antonia-Florina Pănescu

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel