Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elev ameninţat de şeful Jandarmeriei Mureş. Rareş Bogdan: "PNL cere demisia! L-au acuzat fără dovezi"
WhatsApp
Rareş Bogdan anunţă că PNL Mureş îi cere demisia şefului Inspectoratului Județean de Jandarmi, după ce a ameninţat un tânăr în vârstă de 17 ani că va fi amendat, în timpul unui protest împotriva Vioricăi Dăncilă. Acesta l-a acuzat, totodată, pe elev, că a organizat o manifestaţie ilegală, la care au participat peste o sută de oameni.
Alin Popoviciu, la protest în faţa Spitalului Judeţean din Târgu Mureş

Totodată, PNL Mureş susţine că este gata să îi ofere tânărului asistență juridică în azul în care va fi sancţionat.

"PNL Mureș cere demiterea șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi. Colegii mei îl acuză pe Adrian Tiberiu Filipaș că a amenințat public un minor cu sancțiuni contravenționale, acuzându-l, fără nicio dovadă, că este „organizator pe spațiul public virtual” al unei manifestări ilegale. „Atitudinea lui Adrian Tiberiu Filipaș este nedemnă pentru funcția pe care o deține și aduce un grav deserviciu imaginii Jandarmeriei Române. Inspectorul-șef a recurs la întrebuințarea INEFICIENTĂ și PERICULOASĂ a unor amenințări directe, bazate pe simple presupuneri, la adresa unui minor, elev eminent la o unitate de învățământ din județul Mureș. Excesul de zel al lui Adrian Tiberiu Filipaș nu poate fi justificat de obediența la care s-a simțit obligat prin simpla prezență, în proximitatea dialogului cu minorul din Târgu Mureș, a premierului Guvernului PSD-ALDE, Viorica Vasilica Dăncilă. PNL Mureș condamnă asemenea abuzuri și își oferă, în mod public, la solicitarea acestuia, sprijinul față de elevul minor, în sensul asigurării de asistență juridică, în cazul în care el va fi într-adevăr sancționat contravențional!” - arată senatorul PNL Cristian Chirteș, citat de Rareş Bogdan pe pagina sa.

Alin Popoviciu a fost luat în colimatorul autorităţilor din cauza a trei postări pe pagina sa de Facebook, în care anunţa că vine Viorica Dăncilă să viziteze Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. 

Au venit peste o sută de persoane, care au aşteptat-o pe Viorica Dăncilă cu pancarte şi coroane cu flori. Într-un videoclip postat chiar de elevul în vârstă de 17 ani, se aude cum şeful Jandarmeriei din Mureş îi spune tânărului că este responsabil pentru organizarea unei manifestaţii ilegale şi l-a ameninţat cu o amendă.

Păţania elevului a atras atenţia a mii de oameni, care s-au oferit să îi plătească amenda în cazul în care autorităţile chiar vor recurge la această măsură.

Vezi discuţia dintre cei doi în următorul video, de la 01:40:00:

 

Sursa: Alin Popoviciu / Facebook 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel