În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, baterii auto și diferite mărfuri pentru societăți din Germania și Olanda.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, douăzeci și șapte de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 58 ani, majoritatea solicitanți de azil în România. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.
O altă descoperire a fost făcută , săptămâna trecută, de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, inspectori vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două autocamioane încărcate cu deșeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.
În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României.
În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.
În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News