Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi părinți și un copil, „repatriați” ILEGAL din Elveția
WhatsApp
Procurorii DIICOT au efectuat astăzi trei percheziții domiciliare, în București și Arad, la șapte persoane suspectate de trafic de migranți. Printre acestea se numără și membri ai Grupării Sportivilor. Mai exact, au fost „repatriați” ilegal trei persoane, doi părinți și un copil, din Elveția, după mai multe furturi în această țară.
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

La data de 04.12.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial ARAD împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Arad au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a municipiul București și pe raza județului Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 7 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată și favorizarea făptuitorului, se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, în cauză „există suspiciunea rezonabilă că, doi dintre membri reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii Grupării Sportivilor din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei, iar pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului, repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate".

DIICOT precizează că acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale, D.G.P.M.B. - Serviciul Grupări Infracţionale Violente şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Arad. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Potrivit sursei citate, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel