Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proiectul european "Erasmus +" dedicat integrării românilor și italienilor într-o școală spaniolă a avut un succes enorm
WhatsApp
Iată cum vor arăta „cursurile viitorului” realizate conform proiectului european "Erasmus +", destinate minorităților. O școală din Spania a dat lovitura cu acest proiect bazat pe integrarea copiilor români și italieni, printre cei spanioli.
Proiectul european "Erasmus +" dedicat integrării românilor și italienilor într-o școală spaniolă a avut un succes enorm

Învățarea bazată pe incluziune socială și echitate în așa-numitele ”săli de clasă ale viitorului”. Acesta este obiectivul care a adus la școala din La Inmaculada de Ponferrada aproximativ patruzeci de elevi de la o școală românească și una italiană, o experiență Erasmus pe care elevii din La Inmaculada au organizat-o.

În cadrul acestui proiect european "Erasmus +" au participat primarul Olegario Ramón și consilierii echipei guvernamentale, Pedro Fernández Robles și Mabel Fernández.

 

Ce înseamnă învățare bazată pe incluziune socială

 

Incluziunea socială se referă la respectarea statutului și drepturilor tuturor oamenilor dintr-o societate, care trebuie să aibă oportunitatea de a participa în mod relevant la viața acesteia și de a se bucura de un tratament egal cu ceilalți, conform britishcouncil.

Proiectul are în vizor grupuri vulnerabile, unite în lupta împotriva discriminării. Proiectele în domeniul incluziunii sociale și respectului pentru diversitate se concentrează pe satisfacerea nevoilor acestor grupuri care sunt adesea victimele discriminării și marginalizării.

Ele se adresează comunităților de migranți, refugiaților, comunităților de romi, persoanelor cu dizabilități, comunităților afectate de sărăcie și excluziune socială.

 

Ce este echitatea socială

 

Echitatea socială constă într-un set de idei, credințe și valori sociale, inclusiv justiție, egalitate și demnitate între grupurile sociale diferite.

Aceasta presupune aplicarea drepturilor și obligațiilor într-un mod considerat drept și echitabil, indiferent de clasa sau grupul social din care face parte fiecare individ. Astfel, sunt necesare măsuri pentru a evita inegalitatea socială, în special în ceea ce privește accesul la drepturi fundamentale precum sănătatea și educația.

Lipsa de oportunități egale poate duce la perpetuarea situațiilor inegale de-a lungul generațiilor. Echitatea socială nu presupune eliminarea diferențelor, ci aprecierea lor și oferirea unui tratament echivalent pentru a depăși condițiile care mențin inegalitățile sociale, conform ro.nianelsonbooks.

 

Proiectul include elevi din clasa a cincea până în anul patru de liceuCoordonat de profesoara de limba engleză Estefanía Pérez, proiectul include elevi din clasa a cincea din școala primară până în anul patru de liceu. Este un schimb cultural bazat pe valorile toleranței și respectului, care le permite să îmbunătățească învățarea limbii și, mai ales, un al treilea obiectiv, care este acela de a afla cum vor fi sălile de clasă ale viitorului. Este o idee incitantă pentru elevii străini și foarte recomandată de către profesori.

Primarul din Ponferrada, Olegario Ramón, este încrezător că experiența educațională va servi, de asemenea, pentru a genera legături cu Ponferrada și El Bierzo, de fapt școala are programate vizite la Las Médulas și la Muzeul Fábrica de la Luz.

Pe lângă promovarea contactului cu alte culturi și limbi, Estefanía Pérez nu își ascunde iluzia că acest proiect va deveni în cele din urmă o opțiune educațională pentru elevii din alte țări din Ponferrada, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel