Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum se pot înscrie românii din străinătate la facultate în țară ? Rectorul Marian Preda: "Înscrierile se fac online"
WhatsApp
Rectorul Universității București, Marian Preda, a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora, care este procedura de înscriere a studenților care nu se află acu în țară. La 17 dintre cele 19 facultăți nu este nevoie de prezența fizică la depunerea dosarului.

Cum se pot înscrie românii din străinătate la cursurile de licență în cadrul Universității București? Rectorul Universității București, Marian Preda, a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora care sunt pașii de urmat de către cei care doresc să urmeze facultatea în România, dr nu pot depune, fizic, dosarul de admitere.

Citește și: Marian Preda, la interviurile ȘtiriDiaspora. Ce i-ar convinge pe români să se întoarcă acasă: Modelul irlandez care și-a adus Diaspora înapoi

„Nu este nevoie de prezența fizică pentru a se înscrie. Încă din 2020 s-a trecut la înscrieri online la aproape toate facultățile, chiar examenul de admitere, care era cu prezență fizică, anul trecut și anul acesta, se susține online. Avem examene față în față doar la facultățile de Drept și Teologie Ortodoxă. Cei care vor la Drept sau Teologie Ortodoxă trebuie sa fie prezenți fizic la examenul scris și la probele practice - la Teologie. 

În rest candidații își pot trimite dosarul și încărca documentele online. Vor avea instrucțiuni acolo, iar admiterea va fi de asemenea online la cele 17 din 19 facultăți.

Pot să nu fie prezenți chiar și după rezultate chiar și după aceea își pot trimite documentele originale  prin altcineva, dar vor trebui să transmită actele în original după ce au fost declarați admiși, pentru a putea fi înscriși. De la toamnă, în funcție de programul de studii, s-ar putea să avem și interacțiune față în față.

Cu alte cuvinte: pot veni și în mod fizic să își depună dosarul, dar cei mai mulți din generația actuală preferă depunerea online, este mai comod pentru toată lumea. A mers foarte bine admiterea online anul trecut și da, avem înscriși studenți și români din străinătate, cei mai mulți din Republica Moldova“, a precizat rectorul universității București.

Urmăriți interviul integral:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel