Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum arată o petrecere românească, în inima Spaniei - VIDEO
WhatsApp
Peste 3.000 de cetăţeni din Comunitatea Română din Madrid și Castilla La Mancha s-au strâns la cea de-a doua ediţie a festivalului anual românesc, de la Centrul Expozițional San Fernando de Henares.

A fost organizată o expoziție şi mai multe tarabe cu produse tipice românești în diferite cabine, unde participanții puteau gusta delicatese tradiţionale care îţi lasă gura apă.

Printre specialitățile vedetă au fost mititeii, sarmalele, tochitura cu mămăligă, caşcaval pane, frigărui, ciorba ţărănească, miel la proţap, cârnaţi trandafir din Oltenia, muşchi ţigănesc şi gulaşul transilvănean.

Iar pofticioşii care au mai vrut şi desert au avut de unde alege. Bucătarii au venit cu clătite umplute cu ciocolată sau gem şi flambate cu vodka, papanaşi cu smântână sau kurtos.

Iar, după o masă bogată, românii s-au pus pe mişcare şi au încins o horă mare. La eveniment au cântat adu Ille, Carmen Şerban și Mihail Titoiu și Ionuţ Pumnea.

Vezi imagini cu hora românească:

Sursa: San Fernando de Henares News TV / Youtube

Este al doilea an în care acest festival este sărbătorit în San Fernando de Henares și este organizat de Uniuniea Muncitorilor din România (UMR) care urmăresc să îi conecteze pe migranţii români din Spania cu valorile de acasă dar și să le arate spaniolilor frumusețea culturii și tradițiilor României.

Sursa: San Fernando de Henares News TV / Youtube: 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel